Stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht, 04-03-2007

Beroving
UTRECHT Zaterdagmiddag vond op de Lange Elisabethstraat een beroving plaats waarbij een omstander met pepperspray werd bespoten.

Rond 14.55 uur kreeg de politie een melding dat een vechtpartij gaande was op het Vredenburg. Ter plaatse troffen agenten een 15-jarige jongen uit Utrecht aan die kennelijk met pepperspray was bespoten. Een 41-jarige vrouw uit Maarssen verklaarde het volgende. De vrouw stond in een winkel en ontdekte dat haar portemonnee uit haar tas was weggehaald. De vrouw bedacht zich geen moment en ging poolshoogte nemen bij de dichtstbijzijnde pinautomaat. Hier trof zij een onbekende man aan die met haar portemonnee stond. De vrouw sprak de man aan maar de rende direct weg. Er ontstond een achtervolging waarbij meerdere getuigen de verdachte probeerde aan te houden.

Uiteindelijk vluchtte de verdachte een winkel Achter Clarenburg in. Op dat moment kwamen drie onbekenden jongens de winkel in en hielpen de verdachte door te voorkomen dat omstanders de man konden aanhouden. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Gestolen bromfiets terug
UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen bromfiets.

Een jongen uit Utrecht (leeftijd onbekend) belde de politie om te melden dat hij zijn gestolen bromfiets in een box aan de Peetersdreef had zien staan. De politie kwam ter plaatse en constateerde aan de hand van de aangifte die de jongen had gedaan dat zijn bromfiets in de box stond. De eigenaar van de box een 18-jarige man uit Utrecht kwam naar de box toe en verklaarde dat hij de bromfiets had geleend. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Dronken in een brommobiel
UTRECHT In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 maart heeft de politie een man aangehouden die dronken in zijn brommobiel reed.

Rond 04.30 kwamen diverse overlastmeldingen uit de omgeving van de Nataldreef. De politie ging poolshoogte nemen en trof een 31-jarige bestuurder in zijn brommobiel aan. De man was zichtbaar onder invloed en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 675 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Aangehouden voor mishandeling
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 maart een jongen aangehouden voor het plegen van een mishandeling.

Getuigen belden omstreeks 04.05 uur naar de politie omdat er gevochten zou worden op de Oudegracht. Ter plaatse zagen agenten een jongen wegrennen. De 15-jarige jongen uit Utrecht werd ingehaald en naar een verklaring gevraagd. De jongen verklaarde zojuist zonder enige aanleiding in elkaar geslagen te zijn door een andere jongen. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten de verdachte van de mishandeling - een 16-jarige jongen uit Utrecht op de Steenweg aanhouden. De mishandeling was ook via het cameratoezicht gezien.

Woninginbreker aangehouden
UTRECHT In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 maart heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij ingebroken had in een woning.

Getuigen belden omstreeks 01.50 uur naar de politie omdat men gezien had dat een onbekende jongen op diverse balkons had gelopen ter hoogte van de Rhodosdreef. De politie ging ter plaatse en werd tegemoet gelopen door getuigen die aangaven dat de verdachte nu in een tuin aan de Samosdreef stond. In de tuin troffen agenten een 17-jarige jongen uit Utrecht aan. De jongen stond onder een kiepraampje dat openstond en was bezig iets uit de woning te halen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat de jongen minderjarig is werden zijn ouders over de inbraak in kennis gesteld.

Controle coffeeshops in Utrecht
UTRECHT De politie heeft vrijdagavond een controle uitgevoerd bij de coffeeshops in Utrecht.

In samenwerking met de gemeente en de belastingdienst werden acht coffeeshops gecontroleerd. De controle richtte zich onder andere op, de handelsvoorraad, de administratie en of er geen minderjarigen in de shops aanwezig waren. Bijzondere wetten van de politie schreef processen-verbaal uit voor onder andere, een te grote handelsvoorraad, het niet aanwezig zijn van de beheerder en het verkopen van frisdrank e.d. zonder vergunning. De belastingdienst constateerde in een aantal zaken dat de administratie niet op orde was en trof personeelsleden aan die een uitkering genoten.

Twee personen aangehouden voor inbraak in een woning UTRECHT De politie heeft vrijdagmorgen twee personen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een woning aan de Nieuwegracht.

Omstreeks 07.10 uur kreeg de politie meerdere telefoontjes omdat men had gezien dat drie mannen een inbraak hadden gepleegd in een woning aan de Nieuwegracht. Aan de hand van de beschrijving van de auto waar de mannen in vertrokken kon de politie het voertuig op de Wijde Doelen klemrijden. Twee verdachten 17 en 19 jaar uit Houten en Utrecht werden aangehouden de derde verdachte wist te ontkomen. In de auto trof de politie een gestolen flatscreen aan. De verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vier personen aangehouden met gestolen motorscooter UTRECHT De politie heeft vrijdagavond vier personen aangehouden omdat zij een gestolen motorscooter in hun bezit hadden.

Omstreeks 21.45 uur zagen getuigen dat vier mannen een motorscooter in een witte bestelbus aan het inladen waren. De getuigen vertrouwden het niet en belden de politie. Op de Tokiodreef werd de bestelbus aan de kant gezet. In de bus stond een van diefstal afkomstige motorscooter. De vier inzittenden 15, 17, 19 en 21 jaar allen uit Utrecht werden aangehouden en de bus en scooter werden in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van de motorscooter.