Politie Groningen

Zondag 4 maart 2007

Provincie Groningen, 04-03-2007

Musselkanaal: vier verdachten aangehouden voor laffe beroving

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen (49 en 30 jaar) en twee vrouwen (49 en 23 jaar) uit Musselkanaal aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een laffe beroving op een 83-jarige vrouw uit Musselkanaal. Een buurtbewoner had iemand omstreeks 03.15 uur om hulp horen roepen en schakelde de politie in. De schreeuw om hulp kwam uit een woning aan de Verbindingsweg. Daar liep de 49-jarige vrouw in handen van agenten. Zij werd na een kort onderzoek aangehouden. Het slachtoffer verklaarde dat de vrouw haar had bestolen. Zij bedreigde de vrouw en maakte hierbij gebruik van pepperspray. Tijdens de fouillering van de verdachte kwam het busje pepperspray aan het licht. Ook de buit kwam naar voren. De buit is in beslag genomen. Uit het eerste onderzoek bleek dat de vrouw niet alleen handelde. Ook drie andere verdachten werden getraceerd. Zij zaten in een auto die geparkeerd stond aan de Verbindingsweg. De 49-jarige bestuurder bleek ook nog onder invloed te zijn. Hij had 1,05 promille alcohol in zijn bloed. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: Stadjer mishandelt plaatsgenoot

De politie heeft zaterdagnacht in een kroeg in de Gelkingestraat een 25-jarige Stadjer aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen een groepje personen op straat vechten. Hierbij werd met glazen gegooid en over en weer geslagen. Toen ze er opaf gingen, kozen de personen eieren voor hun geld en doken een kroeg in. Daar werd de Stadjer ingerekend. Het slachtoffer, een 18-jarige Stadjer, was al met zijn verwondingen naar een ziekenhuis gegegaan voor behandeling. Bij fouillering van de verdachte kwam een mesje te voorschijn. Dit is in beslag genomen. De politie onderzoekt de mishandeling.

Groningen: man steelt boormachine

Een 51-jarige man uit Duitsland is zaterdagmiddag bij een bouwmarkt aan de Groningerwg aangehouden voor winkeldiefstal. Het personeel betrapte hem toen hij een schuurmachine in zijn broeksband had gestopt. Tijdens zijn aanhouding bleek zijn vrouw ervandoor te zijn gegaan. Het personeel vermoedde dat er in de auto nog meer gestolen spullen lagen. Op weg naar het bureau kwamen agenten de auto tegen. Een controle van de vrouw en de auto leverde niets op. De man mocht na verhoor weer vertrekken, maar tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man schrikt van eigen gedrag

Een 19-jarige man uit Harkstede schrok na zijn aanhouding zo van zijn eigen gedrag, dat hij het in zijn broek deed. Hij riep op luide toon beledigende woorden richting twee politieruiters. Hiervoor werd hij aangehouden. Op weg naar het bureau strafte hij zichzelf al. Hij liet zijn behoefte lopen. Na aankomst op het bureau mocht hij weer naar huis.

Usquert: ruitenwissers verbogen

De politie heeft zaterdagmorgen meerdere meldingen gekregen van autobezitters dat de ruitenwissers waren vernield. Aan de Boermanjeweg en aan de Jacobsstraat werden van vier autos de ruitenwissers verbogen. De eigenaren doen aangifte en de politie stelt een onderzoek in.

Rasquert: proces-verbaal voor afval verbranden

Een 51-jarige man uit Warffum krijgt proces-verbaal voor het verbranden van afval. Aan de Warffumerweg in Rasquert sloegen de vlammen tot zeker drie meter hoog uit de berg afval. De brandstapel was 15 bij 15 m2. Er werd een grote hoeveelheid hout verbrand, ook met verf bewerkt hout. Ook waren er geen bodembeschermende maatregelen genomen. Op het terrein werd de Warfummer aangetroffen. Hij werd als verdachte gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zevenhuizen: man met harddrugs op zak betrapt

Een 18-jarige man uit Vinkeveen is zaterdagavond in een uitgaansgelegenheid aan het Hoofddiep in Zevenhuizen aangehouden met harddrugs op zak. Bij de controlepoort legde hij zijn spullen op tafel. In een pakje sigaretten zaten 78 xtc-pillen. Ook had hij een bepaalde hoeveelheid, vermoedelijk, cocaine bij zich. De drugs werden in beslag genomen en de man werd ingerekend. In zijn auto werd ook onderzoek gedaan. Daar troffen agenten wel vier mannen uit Utrecht aan, maar geen drugs. De man werd ingesloten.

Usquert: jongens aangehouden voor vernieling

De politie heeft zaterdagnacht drie jongens uit Usquert (14, 16 en 18 jaar) aangehouden voor vernieling. Een bewonder van de Kennedylaan was wakker geworden van glasgerinkel en belde de politie. Hij had gezien dat drie jongens een geparkeerde auto hadden vernield. Ze liepen en sprongen op de auto. In het dak van de auto zit een flinke deuk. Agenten kamden direct de omgeving uit en de 18-jarige werd op de Allert Elemastraat ingerekend. Hij bleek in het gezelschap te zijn geweest van de andere twee. Een bezoekje aan hun woning in Usquert leverde de rest van de verdachten op. Ook zij moesten mee naar het bureau. De 14-jarige mocht na verhoor weer naar huis, de twee anderen werden ingesloten voor nader onderzoek. Ook of zij in aanmerking komen voor de vernielingen van ruitenwissers de nacht ervoor.

Provincie: alcohol in het verkeer

De politie heeft zaterdagavond en -nacht meerdere personen aangehouden voor rijden onder invloed. In de Kerkstraat in Veendam werd een 27-jarige automobilist uit Duitsland betrapt. Hij reed in tegengestelde richting het Oosterdiep op. Controle wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kon geen rijbewijs overhandigen, maar hij krijgt wel een proces-verbaal. Op de Oosterhamriklaan in Groningen viel een 32-jarige fietser uit Groningen door de mand. Zijn fiets was niet verlicht, hij reed door het rode licht en slingerde van links naar rechts over de weg. Een blaastest wees uit dat zeker dat laatste een reden had. Op het bureau bleek dat hij ruim 2,3 promille alcohol in zijn bloed had. Ook hij krijgt proces-verbaal. Een 50-jarige automobilist uit Usquert moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren voor botte weigering. Op de Provincialeweg N363 kreeg hij een stopteken, maar die negeerde hij. Op de J.F. Kennedystraat zette hij uiteindelijk wel zijn auto langs de kant van de weg. De alcohollucht kwam agenten tegemoet en een blaastest wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau wilde hij niet meer meewerken aan een ademtest. Dat betekent botte weigering en dat betekent invordering van het rijbewijs. Hij mocht het bureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op. Ook het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Eenrum werd ingevorderd. Hij bleek ruim 1,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben. In Leek was en 22-jarige beginnend bestuurder uit Oudeschoot de klos. Agenten werden op het Boveneind aangesproken door een aantal fietsers. Zij wezen hen erop dat de man had gedronken. Hij werd staandegehouden en een blaastest bevestigde dit. Hij had ruim 0,95 promille alcohol in zijn bloed. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. In Stadskanaal, Veendam en Wildervank werden op meerdere locaties grootschalige alcoholcontroles gehouden. In Stadskanaal werden zaterdagmiddag en -avond 301 blaastesten afgenomen. Niemand bleek te hebben gedronken. Wel kregen zes automobilisten een bekeuring vanwege hun snelheid. In Veendam en Wildervank werden 427 blaastesten afgenomen. Twee automobilisten bleken onder invloed. Een 53-jarige man uit Appingedam werd op de Sorghvlietlaan in Veendam gecontroleed. Hij had 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Een 43-jarige man uit Veendam viel op de Apollolaan door de mand. Hij had ruim 1,85 promille in zijn bloed. Hij was zijn rijbewijs sinds 2002 al kwijt. Tegen de alcomobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt.