Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 04-03-2007

Twee aanhoudingen wegens baldadigheid
DE BILT Vrijdagochtend 2 maart, om 10.05 uur, heeft de politie twee jongens op De Holle Bilt aangehouden wegens baldadigheid. De twee jongens, beiden 16 jaar oud en afkomstig uit Zeewolde, liepen stage bij een bedrijf aan De Holle Bilt en moesten in verband met het weer schuilen in een berging. Na enig zoekwerk in de berging vonden zij daar een luchtdrukbuks, Zij hebben daarop enkele koffiebekers aan de overzijde van de berging geplaatst en zijn daarop gaan schieten. Tijdens het schieten fietste een man uit Utrecht langs de berging en werd er tegelijkertijd een schot gelost. De man schrok er verschrikkelijk van en waarschuwde de politie. De twee jongens zijn door de politie aangehouden wegens baldadigheid. In overleg met de ouders krijgen de jongens een taakstraf via Halt.

Horecadienst zaterdag 4 maart
ZEIST De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 maart actief gecontroleerd op sluitingstijden en heeft op diverse locaties, 2e Dorpsstraat, Slotlaan, Jagerlaan en Bethanieplein, extra toezicht gehouden.

Het was een rustige nacht met weinig conflicten. Gedurende de dienst is toezicht gehouden met behulp van een koppel op de fiets, één koppel te voet, één agent onopvallend in een burgervoertuig en één agent voor cameratoezicht. Bijna alle horecagelegenheden waren om 04.00 uur, sluitingstijd, leeg. Meldingen van geluidsoverlast zijn direct teruggekoppeld aan de horecagelegenheden, die daarop onmiddellijk actie hebben ondernomen. Tijdens de dienst zijn de volgende processen-verbaal uitgeschreven: één keer voor klimmen in een monument, drie keer wegens baldadigheid, één keer voor wildplassen en er is een proces-verbaal uitgeschreven voor een horecagelegenheid omdat zij pas een half uur na sluitingstijd de zaak leeg hadden. De politie heeft ook in het plantsoen toezicht gehouden. Om 02.45 uur waren er zes jongeren in het park aanwezig. Zij zijn weggestuurd. De politie heeft ook toezicht gehouden in de portieken en bij de bushokjes. De portieken waren leeg en de bushokjes zijn nog heel. Aan het einde van de nacht, omstreeks 04.40 uur was er op de hoek van de Slotlaan en de 2e Dorpsstraat nog een opstootje. Tijdens het passeren hiervan, zagen agenten dat er in een groep van zes personen gevochten werd. Hierop hebben de agenten direct ingegrepen en de partijen gescheiden. De politie was er op tijd bij en de partijen zijn huiswaarts gegaan.

Snelheidscontrole
DE BILT Vrijdagmiddag heeft de Verkeerspolitie van 15.00 tot 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Biltse Rading. In totaal zijn er 367 voertuigen op snelheid gemeten. Vijf maal kwam de snelheid van een voertuig boven de 105 km/u uit (maximum toegestane snelheid is 80 km/u). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 173 km/u. Het rijbewijs van de betreffende bestuurder is ingevorderd. De overige bestuurders die de snelheid overtraden, zijn bekeurd.

Vernielers aangehouden
ZEIST Vrijdagavond omstreeks 21.50 uur heeft de politie op het Emmaplein drie jongeren aangehouden wegens het vernielen van reclameborden en een prullenbak.
Een collega liep in zijn vrije tijd op het Emmaplein en was getuige van het de vernielingen. Hij kon een 16-jarige jongen uit Zeist op heterdaad aanhouden. De andere verdachten, twee jongens van 15 en 16 jaar uit Zeist, konden door agenten in de omgeving worden aangehouden. De jongens zijn overgebracht naar het bureau. De politie heeft de vernielingen in onderzoek.