Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 04-03-2007

Bestuurder onder invloed
LEUSDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 maart een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Omstreeks 02.30 uur zagen agenten een bestuurder met zijn auto door het voetgangersgebied ter hoogte van de Biezenkamp rijden. Bij het zien van de agenten verhoogde de bestuurde zijn snelheid en reed weg richting het Zwarte Pad. De agenten zette de achtervolging in en zagen dat de bestuurder met hoge snelheid diverse verkeersovertredingen maakte en zeer gevaarlijk reed. Na een korte achtervolging stopte de bestuurder zijn auto op de Meidoornhof.

De 21-jarige bestuurder uit Leusden werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 455 ug/l in zijn lichaam had. Tevens werd duidelijk dat hij een beginnend bestuurder was en werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Getuigen gezocht
LEUSDEN De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen die gepleegd werden in de omgeving van Paradijsweg.

Op dinsdag 27 februari werden tussen 10.15 en 10.30 uur bij een aantal autos die geparkeerd stonden aan het einde van de Loopbrug over de Rijksweg A28 de ramen ingeslagen. Door een aantal getuigen werd gezien dat daar een witte bestelbus met een Engels kenteken bij betrokken was. Later bleek dat op de Bavoortseweg ook bij een aantal autos de ruiten waren ingeslagen.

Op 28 februari werd een verdachte aangehouden na een inbraak in een auto op de Lichtenberg. De politie is op zoek naar getuigen die iets afweet van bovenstaande feiten. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Onder invloed op de fiets
AMERSFOORT Zaterdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn fiets reed.

Omstreeks 16.10 uur zagen agenten een man op zijn fiets over de Abraham Blankaartsingel rijden. De agenten hadden het vermoeden dat de man gedronken had en gaven hem een stopteken. Uit de eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 945 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur werd hij naar huis gestuurd.