Heuvelrug, 11.00 uur

Utrecht, 04-03-2007

Zeven jongeren aangehouden voor vernieling
WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft zaterdagavond zeven jongeren aangehouden omdat zij ruiten bij een school hadden vernield.

Rond 23.10 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd aan de Amstel. Ter plaatse bleek dat een groep jongeren ramen hadden ingegooid van de Basisschool. De agenten zochten in de wijk en troffen de groep op de Amstel aan. Zeven verdachten - in de leeftijd tussen de 13 en 16 jaar uit Wijk bij Duurstede en Cothen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden
VEENENDAAL Bij een winkel aan de Hoofdstraat heeft de politie een man aangehouden die verdacht werd van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 15.10 uur dat een man een diefstal pleegde. De politie werd ingeschakeld en een signalement van de man werd doorgegeven. In het winkelcentrum troffen agenten enige tijd later de verdachte aan. Het betrof een 35-jarige man uit Veenendaal. De man werd aan gehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Ruit vernield door brandstichting
LEERSUM Zaterdagavond heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij door brand te stichten een ruit hadden vernield.

Een politievrouw in vrije tijd zag omstreeks 20.55 uur dat een groepje jongens naar een gebouw liepen ter hoogte van de Pomplaan. Plotseling zag zij dat er vuur ontstond en de jongens wegrenden. De getuige wist de brand snel te blussen en waarschuwde haar collegas. Na en korte zoektocht in de buurt troffen agenten ter hoogte van de kerk een aantal jongeren aan. Bij het zien van de politie stoven de jongeren weg. Uiteindelijk werden twee jongens 15 en 16 jaar oud beiden uit Leersum aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.