Open dag Politie Training Centrum Sevenum massaal bezocht Plaats: Sevenum
De open dag van het Politie Training Centrum in Sevenum die zaterdag 3 maart plaatsvond is door ruim 6.100 bezoekers bezocht. De deuren van het trainingcentrum, dat gevestigd is op de Medegebroekweg, waren van 10.00 uur tot 16.00 uur open voor alle geïnteresseerden.

De bezoekers kregen een gevarieerd en interactief programma voorgeschoteld zodat zij een compleet beeld konden krijgen van de uitgebreide mogelijkheden die het centrum biedt. In de sportzalen kreeg iedereen de kans om verschillende politievaardigheden uit te voeren zoals het plaatsen van handboeien en het slaan met een wapenstok. In de praktijkstraat, de grootste van West-Europa, kregen de bezoekers diverse demonstraties te zien. Het hoogtepunt was de demonstratie van de ME. De presentator nodigde hierbij namelijk alle aanwezige kinderen uit om mee te demonstreren en houtblokken te gooien tegen de ME. Van deze unieke gelegenheid maakten vele kinderen gebruik.
Door de enorme drukte waren sommige demonstraties niet voor iedereen te zien. Vooral de schietdemonstraties werden zó druk bezocht dat verschillende personen teleurgesteld moesten worden.

De enorme toestroom van bezoekers leverden nagenoeg geen opstoppingen in het verkeer op. Wel zorgde de voortdurende regen voor drassige parkeervelden wat ertoe leidde dat verschillende auto's uit het veld gesleept moesten worden. Al met al kan de organisatie terugkijken op een zeer succesvolle dag waarbij de bezoekers een unieke kans hebben gekregen om een kijkje te nemen in een Politie Training Centrum.