Verdachte dodelijke schietpartij Enschede aangehouden
Zoals reeds kort gemeld is zondagmorgen 4 maart rond half elf een 29-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij die zondagmorgen rond 05.15 uur plaatsvond op de Brammelerstraat in Enschede. Bij de schietpartij werd een 44-jarige Enschedese dusdanig geraakt dat zij aan de verwondingen is overleden. Vier andere personen, Enschedeers van 16, 21, 41 en 47 jaar, raakten gewond aan arm, been en lies.
Het dodelijke slachtoffer en twee van de gewonden maakten deel uit van een groep personen die uit waren geweest in de Enschedese binnenstad. In de binnenstad troffen zij de later aangehouden verdachte, de 29-jarige Enschedeër. Wat zich daar tussen de groep en de 29-jarige heeft afgespeeld is nog onduidelijk en onderzoek zal dit verder duidelijk moeten maken.
Onmiddellijk werd na de schietpartij een onderzoek gestart. Dit resulteerde in het feit dat de 29-jarige zondagmorgen de 4e maart rond half elf in Haaksbergen kon worden aangehouden.
De politie is op dit moment, zondagmiddag 13.00 uur, nog druk bezig met het sporenonderzoek. Voor het verdere onderzoek is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Twente geformeerd. Naast het horen van de verdachte en vele getuigen zal het onderzoek zich ook gaan richten op het waarom en hoe van deze schietpartij.