Jongeman Linde botst tegen boom
Een 20-jarige bestuurder uit Dedemsvaart raakt zaterdagmiddag gewond bij een ongeval op de Linderweg. De jongeman raakt door nog onbekende oorzaak na een bocht op de andere weghelft en botste tegen een boom. Een 21-jarige bestuurder uit Linde kwam uit tegengestelde richting. In de bocht weken beide bestuurders uit naar rechts om elkaar meer ruimte te geven. Beide autos hebben elkaar niet geraakt. Toen de vrouw uit Linde in haar binnenspiegel keek, zag ze dat de man tegen de boom botste. De jongeman werd door een kennis naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht. Daar werd hij geopereerd aan zijn hand, als gevolg van het ongeval. (BPS 07-118077)

Eenzijdig ongeval
HOLLANDSCHEVELD Een 68-jarige man uit Dalen raakt zaterdagavond betrokken bij een eenzijdig ongeval op de A37. Door nog onbekende oorzaak raakt hij de macht over het stuur kwijt en is met zijn auto achter de vangrail langsgekomen en ongeveer 20 meter door een sloot gereden. Hij is uiteindelijk tegen een talud tot stilstand gekomen. De man is met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis vervoerd. Zijn voertuig is afgesleept. (BPS 07-118130)

Met alcohol op achter het stuur
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Esdoornlaan. Op het bureau is van de man een blaastest afgenomen. Hij blies 475 ugl. Dit is de tweede keer in korte tijd dat deze bestuurder onder invloed deelneemt aan het verkeer. Daarom is zijn rijbewijs ingevorderd en heeft de verdachte een dagvaarding gekregen. (BPS 07-118165)

Hardrijder moet rijbewijs inleveren
NIEUWLANDE De politie heeft zaterdagmiddag een 36-jarige man uit Dwingeloo aangehouden op de A37. De man reed met ongeveer 200 km/uur over de A37. Hij kreeg een proces-verbaal voor te hard rijden, bumperkleven en het rijden over een doorgetrokken streep. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (BPS 07-118125)

Politie onderzoekt inbraken bij bedrijven
EMMEN Namens een bedrijf aan de Ravelijn is zaterdagmorgen aangifte gedaan van diefstal. Uit het bedrijf zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee computerkasten weggenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-118037) RODEN Tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 11.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Exportweg. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. Er zijn meerdere computers weggenomen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. (BPS 07-118047)
EMMEN Namens een stichting is aangifte gedaan van diefstal uit een pand aan de Mantingerbrink. De inbraak werd zaterdag ontdekt. Er zijn meerdere beeldschermen en computers weggenomen. (BPS 07-118101)

Bekladders aangehouden
EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige jongen uit Emmen aangehouden. Hij werd betrapt toen hij met een stift een muur en zuil aan het bekladden was. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-118163)

Jongeren aangehouden op verdenking van vernieling EMMEN Agenten hebben zaterdagavond een 16-jarige meisje uit Emmen, drie 17-jarige jongens uit Emmen en een 18-jarige jongen uit Sleen aangehouden op verdenking van vernieling. De politie was gebeld door iemand die glasgerinkel hoorde bij een gebouw aan de Emmein Dordsestraat. Het klonk alsof een groep diverse ruiten ingooide en daarop belde deze persoon de politie. De jongeren zijn meegenomen naar het bureau en zijn verhoord. Na verhoor zijn zij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (BPS 07-118144)

Drie jongens aangehouden wegens mishandeling conducteur BEILEN De politie heeft zaterdagmiddag drie jongens uit Hamburg aangehouden op verdenking van mishandeling. De drie mannen, die onder invloed verkeerden, waren met de trein onderweg van Duitsland naar Amsterdam. Omdat zij zich vervelend gedroegen zijn ze door het treinpersoneel uit de trein gezet. Op het perron bleven ze vervelend en duwden ze elkaar op het spoor. Toen de machinist weer wilde vertrekken, kreeg de conducteur een stomp in zijn maag bij het instappen in de trein. Laatstgenoemde deed aangifte. De jongens zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-118058)

Huiselijk geweld
ASSEN Agenten hebben zaterdagavond een 42-jarieg man uit Assen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Een 40-jarige vrouw deed aangifte. Ze zou tegen haar hoofd zijn geslagen door haar vriend. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-118121)

Man aangehouden wegens mishandeling

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. In een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat zou de verdachte een 26-jarige man uit Hoogeveen hebben geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-118193)

Jongens aangehouden wegens vernielingen
ZUIDWOLDE Twee broers uit Zuidwolde hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee 17-jarige jongens uit Beilen en Zuidwolde overgedragen aan de politie. De broers hoorden veel herrie bij hun woning aan de Steenderkamp en gingen buiten kijken. Daar zagen ze de twee verdachte tegen autos duwen. Bovendien was een lantaarn vernield. Zij hebben vervolgens de politie gebeld en de verdachten overgedragen. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn ingelicht. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-118188)

Man aangehouden
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige man uit Beilen aangehouden wegens schennispleging. De man zou met ontbloot onderlichaam twee voorbijgangers hebben lastig gevallen. Deze twee jongens waren hier niet van gediend en besloten de man te volgen toen hij er vandoor ging. Vervolgens hebben ze de politie gebeld en de verdachte overgedragen. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-118197)

Politiemensen bedreigd
HOOGEVEEN Een medewerker van de politie deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van bedreiging. Toen een 30-jarige man uit Hoogeveen werd bekeurd, werd hij kwaad en agressief. Met gebalde vuisten zou de verdachte op een politieman zijn afgekomen en hem hebben bedreigd. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-118194)
KLAZIENAVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 51-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De man wordt verdachte van mishandeling van zijn 49-jarige vriendin uit Klazienaveen. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Tijdens de aanhouding werd één van de agenten bedreigd door de man. (BPS 07-118184)

Veel rookschade door soep op het vuur
ZWARTEMEER Volgens getuigen was er veel rook in een woning aan de Gliede. De brandweer ging polshoogte nemen. Op het gasstel bleek nog een pan soep te koken. De 53-jarige bewoonster had de woning verlaten voor een bezoekje elders en was vergeten het gas uit te zetten. De schade bleef gelukkig beperkt. (BPS 07-118086)

Illegaal afval verbranden leidt tot proces-verbaal HOOGEVEEN De politie kreeg zaterdagmiddag een melding. Iemand zou aan de Fokkerstraat afval aan het verbranden zijn. Hierdoor ontstond enorme rookontwikkeling. Ter plaatse bleek dat een 58-jarige man uit Hoogeveen met een hijskraan afval op een stapel gooide en dit aan het verbranden was. De man had op zijn terrein onder meer een stacaravan gesloopt en in de brand gestoken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-118114)

Belediging van politieambtenaren
HOOGEVEEN Een voorbijganger het nodig om zijn middelvinger naar twee surveillerende politieambtenaren op te steken. De 33-jarige man uit Hoogeveen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 07-118202) EMMEN Agenten hebben een 26-jarige vrouw uit Emmen aangehouden aan de Hoofdstraat. De vrouw zou een MP3-speler van iemand hebben gestolen. Toen de politie het gesprek aanging begon de vrouw de agenten uit te schelden en te beledigen. Daarop werd ze aangehouden. Toen de vrouw naar het bureau werd gereden, heeft ze de achterruit van de politiewagen kapot getrapt. Zij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-118208)

Fietser valt over lichtmast en raakt bewusteloos EMMEN Een 19-jarige jongen uit Emmen raakte zondagmorgen rond 6 uur gewond aan de Kleine Rietplas. Hij fietste over de weg bij de ingang van de Kleine Rietplas. Vermoedelijk is de lichtmast door vandalen omver getrokken en over de weg gebogen. De jongen zag dit echter niet en viel er overheen. Hij is enige tijd bewusteloos geweest en werd door een groepje jongeren aangetroffen. Zij hebben hem naar huis gebracht. De fietser is ter behandeling naar het ziekenhuis geweest. Vermoedelijk heeft hij een zware hersenschudding. Zijn fiets is behoorlijk beschadigd. (BPS 07-118225)

Alcomobiliste met auto van heuvel af
MEPPEL Na een melding van een eenzijdig ongeval aan de Steenwijkerstraat heeft de politie zondagmorgen een 42-jarige vrouw uit Vledderveen aangehouden. De vrouw was met haar auto van de weg geraakt, de heuvel afgereden en met de auto op haar zijkant tegen een betonblok tot stilstand gekomen. Toen agenten ter plaatse waren, roken zij alcohol. De vrouw was zelf uit haar auto gekomen. Op het bureau blies de vrouw 735 ugl. Zij kreeg een dagvaarding en haar rijbewijs werd ingenomen. Nadat van de vrouw een blaastest was afgenomen werd de vrouw opstandig en vervelend. In de loop van de ochtend is ze aan haar man overgedragen. (BPS 07-118218)