Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 4 maart 2007

Man aangehouden na mishandeling vriendin

BREDA: De politie heeft vrijdagavond in de wijk De Kroeten een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 26-jarige vriendin uit Etten-Leur. Rond 19:15 uur kreeg de politie een melding dat de vrouw door de Bredanaar was geslagen en schopt. Agenten konden de man zonder problemen bij zijn woning aanhouden. Hij is in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: Aan de Markt is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man werd rond 02:00 uur betrapt met een slok op achter het stuur. Op het bureau blies de man een waarde van 595 ug/l. De hoogte van de uitslag was reden voor de politie om zijn rijbewijs in te vorderen. Met een rijverbod van 6 uur is de Etten-Leurenaar heengezonden. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar het Openbaar Ministerie, waar een beslissing zal worden genomen wat er met het roze document zal gebeuren.

Bredanaar aangehouden na veroorzaken ongeval

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen aan de Godevaert Montensstraat twee inwoners van Breda aangehouden. Een 23-jarige Bredanaar moest mee met de politie, nadat hij onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een geldig rijbewijs met de auto van zijn 21-jarige vriend tegen vier geparkeerde autos was aangereden. De 21-jarige Bredanaar werd aangehouden, omdat hij op de hoogte was dat zijn vriend onder invloed was en geen rijbewijs bezit. Op het bureau blies de bestuurder een waarde van 235 ug/l.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: In een winkel aan de Ginnekenstraat is zaterdagmiddag een 38-jarige vrouw uit Litouwen aangehouden, nadat zij op heterdaad was betrapt tijdens een winkeldiefstal. Rond 15:30 uur wilde de vrouw er vandoor gaan met zeven trainingsjacks ter waarde van ruim 400 euro. Bij het verlaten gingen de beveiligingspoortjes af. De politie heeft haar voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Jonge winkeldief aangehouden

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Breda is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal in een warenhuis aan de Karrestraat. De jonge winkeldief had in een paskamer de beveiligingslabels verwijderd van een aantal T-shirts en deze onder zijn jas aangetrokken.

Beveiligingsmedewerkers hadden de werkwijze van de Bredanaar echter door en hielden hem aan. De politie heeft hem meegenomen naar het bureau voor verhoor. Na het opmaken van een proces-verbaal heeft de politie hem thuis bij zijn moeder afgezet.

Politie houdt twee mannen aan na aantreffen hennep

BREDA: Aan de Smalle Reep heeft de politie zaterdag een 42-jarige inwoner van Breda en een 38-jarige inwoner van Den Hout aangehouden. Surveillerende agenten zagen aan de Smalle Reep een loods openstaan en roken bij het passeren een henneplucht. In een auto die net uit het gebouw kwam rijden zagen zij enkele grote boodschappen staan. Bij een onderzoek dat volgde troffen zij enkele vuilniszakken met henneptoppen aan. In de loods werd nog meer hennep en kweekapparatuur gevonden. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De drugs en apparatuur zijn in beslag genomen.

Politie houdt toezicht in horecagebied Breda

BREDA: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met meerdere voetkoppels toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Breda. Veel stappers waren weer naar het horecagebied gekomen om een gezellige avond door te brengen. Ondanks de drukte was de sfeer goed te noemen. Agenten hielden vijf verdachten aan voor onder andere drugsbezit en gebruik en openlijke geweldpleging. Zaterdagavond werd een 20-jarige inwoner van Raamsdonkveer aangehouden. De man werd door portiers aangehouden in een horecagelegenheid aan de Visserstraat. Hij gedroeg zich in het toilet van de zaak verdacht, waarop het beveiligingspersoneel hem vroeg zijn zakken leeg te halen. Uit zijn broekzak kwamen vijf xtc-pillen te voorschijn.

Zondagmorgen rond 02:45 uur werd aan de Potkanstraat een 20-jarige inwoner van Prinsenbeek aangehouden. Via de beveiligingscameras in het centrum van Breda werd gezien dat twee personen vermoedelijk drugs gebruikten. Agenten stelden een onderzoek in en vonden in de broekzak van de Prinsenbeker nog een xtc-pil.

Zondagmorgen heeft de politie aan de Nieuwstraat twee 19-jarige inwoners van Roosendaal en een 18-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. Via de cameras in het centrum werd gezien dat er rond 04:15 uur een vechtpartij gaande was op straat, waarbij een 21-jarige Bredanaar werd mishandeld. Politieagenten kwamen er tussen en hielden de drie personen aan. Eén van de Roosendalers werd kort daarop weer in vrijheid gesteld, omdat uit de opgenomen camerabeelden bleek dat hij juist had getracht om de partijen uit elkaar te houden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Omstreeks 05:00 uur werd aan de Reigerstraat een 36-jarige inwoner van Den Haag aangehouden. Agenten liepen tegen het einde van de horecadienst richting het bureau, waarbij zij een groepje mensen passeerden. Zonder enige aanleiding vond de Hagenees het nodig om de dienders luid en duidelijk toe te beledigen. De woorden Ik vind jullie kankerhonden kwam hem op een verblijf op het politiebureau te staan en een proces-verbaal.

Over uitgaan in Breda

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde,

provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng

en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Politie houdt man aan na huiselijk geweld

SINT-WILLEBRORD: In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Sint-Willebrord een 51-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Kort na middernacht kreeg de politie een melding dat de man zijn 50-jarige vrouw had mishandeld. De Willebrorder is voor verder politie onderzoek ingesloten. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld.

Twee aanhoudingen na eenzijdig ongeval

ETTEN-LEUR: Aan het Stationsplein in Etten-Leur heeft de politie zaterdagavond een 28-jarige inwoonster van die stad aangehouden. De vrouw reed rond 22:00 uur in dronken toestand in haar auto over de Spoorlaan. Toen zij het Stationsplein op reed verloor zij de macht over het stuur en raakte met haar auto in een slip. De slippartij eindigde tegen een lichtmast. Op het bureau moest zij een blaastest afleggen op ademanalyseapparaat. De uitslag daarvan bedroeg 755 ug/l. Met een rijverbod van 11 uur is zij naar huis gestuurd. Haar rijbewijs moest zij inleveren. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw. Dat zal ook gebeuren tegen haar vriend. De 32-jarige man, eveneens afkomstig uit Etten-Leur, kwam kort na de aanhouding van zijn vriendin verhaal halen op het bureau. Daarbij probeerde de Etten-Leurenaar, die ook onder invloed van alcohol was, de voordeur van het politiebureau in te trappen. Hij werd ingesloten in een politiecel in Breda en zondagmorgen na verhoor heengezonden.