Arbeidsconflict loopt uit op mishandeling: medewerker aangehouden

Vrijdagmiddag heeft de politie in zijn woning een 33-jarige inwoner van Huijbergen aangehouden. Een 49-jarige inwoner van Halsteren maakte vrijdagmiddag melding van mishandeling van hem door de Huijbergenaar, nadat hij hem had aangezegd dat zijn arbeidscontract bij een bedrijf aan de Lelyweg in Bergen op Zoom niet zou worden verlengd. De verdachte werd zo boos dat hij het slachtoffer een vuistslag in het gezicht gaf. Ook de directe chef van de man liep enkele klappen op. Het Openbaar Ministerie heeft de Huijbergenaar een boete voorstel gedaan van 300 euro. De boete is nog niet betaald.

Politie vordert rijbewijs in van beschonken automobilist

ROOSENDAAL: Aan de Dunantstraat heeft de politie vrijdagavond een
46-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. De man werd rond
20:15 uur betrapt tijdens het rijden onder invloed. Op het bureau blies de man op het ademanalyseapparaat een waarde van 705 ug/l. Voor de politie aanleiding om het rijbewijs van de Roosendaler in te vorderen. Het roze document is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Over rijden onder invloed

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Politie bikers houden drugsbezitter aan

BERGEN OP ZOOM: Agenten van het Bergse biketeam hebben vrijdagavond aan de Parallelweg een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De Bergenaar, een bekende van de politie, gedroeg zich verdacht en de agenten vermoedde dat hij in het bezit zou zijn van harddrugs. Tijdens een fouillering kwamen 12 zakjes met in totaal 36 gram speed te voorschijn. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is de Bergenaar in de loop van zaterdag heengezonden met een dagvaarding. Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden over het drugsbezit.

Roosendaler aangehouden voor openstaande boete

BERGEN OP ZOOM: Aan de Van Dedemstraat heeft de politie zaterdagmiddag een 27-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Rond 14:15 uur kreeg de politie een melding van een oplettende burger dat twee mannen aan de Glymesstraat automobilisten met een Belgisch kenteken stonden aan te houden. De politie ging ter plaatse en trof het tweetal aan op de Van Dedemstraat. Toen agenten de naam van de Bergenaar controleerden bleek hij nog enkele boetes open te hebben staan van in totaal 466 euro.

Bergenaar aangehouden na mishandeling parkeercontroleur

BERGEN OP ZOOM: Een 32-jarige medewerkster van de parkeercontrole in de gemeente Bergen op Zoom is zaterdagmiddag in de Kortemeestraat mishandeld door een 24-jarige inwoner van Bergen op Zoom. De man is aangehouden. Rond 16:30 uur kwam de Bergenaar met grote vaart winkelcentrum Het Vierkantje in rijden. Op dat moment was het in het voetgangersgebied druk met winkelend publiek. De opsporingsambtenaar sprak de fietser aan op zijn gedrag, die tegen de vrouw aanreed, ten val kwam en haar vervolgens sloeg en schopte. De controleur hield de man aan en kreeg daarbij hulp van enkele burgers, die getuigen waren van de gebeurtenis. De gewaarschuwde politie heeft de man meegenomen naar het bureau voor verhoor. In de loop van de avond is hij vrij gelaten. Het openbaar ministerie heeft hem een schikkingsvoorstel gedaan van 360 euro.

Gezochte vrouw aangehouden

HOOGERHEIDE: De politie heeft zondagmorgen in een woning aan de Groene Papegaai een 51-jarige inwoonster van Hoogerheide aangehouden. De vrouw werd door de politie gezocht in verband met een nog openstaande gevangenisstraf van 14 dagen. Afgelopen donderdag wist zij na een wilde achtervolging door Stampersgat, Kruisland en Oud-Gastel nog uit handen van de politie te blijven. Haar bijrijder, een 44-jarige inwoner van Hoogerheide werd daarbij aangehouden.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: In de nacht van 3 op 4 maart 2006 rond 03.40 uur is een
39-jarige inwoner van Oud Gastel aangehouden op de Gastelseweg. De man bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Op het bureau blies hij een waarde van 335 ug/l. Met een rijverbod van 2 uur is hij na verhoor heengezonden.

Politie houdt man aan na valse 112 meldingen

ROOSENDAAL: Aan de Parklaan heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Rond 01:45 uur werd er vanuit een telefooncel aan de Spoorstraat valse 112 meldingen gedaan bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. Toen agenten een onderzoek in stelden in de omgeving zagen zij de Roosendaler bij de telefooncel weg rennen. Na een korte achtervolging kon hij in de Parklaan in zijn kraag worden gevat. Op het bureau gaf de jongeman aan spijt te hebben van zijn domme daad. De politie maakt proces-verbaal op. Het openbaar zal een beslissing nemen over de strafmaat.