Verzamelpersbericht zaterdag en zondag

Den Bosch, 04-03-2007

Auto-inbreker tevens verdacht van bedrijfsinbraak

Den Bosch/Bruchem De 23-jarige Bossche auto-inbreker die de politie donderdagavond heeft aangehouden in de Helftheuvelpassage in Den Bosch, blijkt nog een bedrijfsinbraak op zijn geweten te hebben. Hij zou in november 2006 getracht hebben geld te stelen bij een wegrestaurant aan de A2 te Bruchem (Gld). Hiervan is op 22 november aangifte gedaan bij de Politie Gelderland Zuid. Die stelde een onderzoek in, waarbij DNA is veiliggesteld dat overeen kwam met het DNA van de 23-jarige Bosschenaar. De politie onderzoekt de zaak verder. De Bosschenaar is inverzekeringgesteld.

Politie betrapt Bosschenaar vier keer voor rijden zonder rijbewijs

Den Bosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige Bosschenaar aangehouden op de Kooikersweg. De politie zag de man autorijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Dit naar aanleiding van rijden onder invloed van alcohol en drugs. De politie betrapte de verdachte nu voor de vierde keer in een halfjaar tijd voor rijden met een ontzegging van zijn rijbevoegdheid. Hij is bij het tankstation aangehouden en de politie heeft de auto waarin hij reed inbeslaggenomen. Deze bleek van zijn vader te zijn. De Bosschenaar had de auto zonder toestemming meegnomen.

Politie onderzoekt autobrand

Den Bosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een onderzoek gestart naar een autobrand op de Vijfde Buitenpepers. Volgens de brandweer was het vuur aangestoken. De politie nam aangifte van brandstichting op bij de 59-jarige eigenaar uit Vught. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde en een nabij geparkeerde auto beschadigd raakte.

Getuigenoproep:

Omstreeks kwart voor vijf s nachts kreeg de politie via de Meldkamer te horen dat het voertuig in brand stond en ging met de brandweer direct ter plaatse. Mogelijk hebben getuigen rond dit tijdstip iets verdachts gezien of gehoord. De politie onderzoekt de zaak verder en verzoekt getuigen dan ook om te bellen met het algemene informatienummer (0900) 88 44.

Rijden zonder rijbewijs

Den Bosch De politie heeft zondagmorgen op de Schutskampstraat een 18-jarige Bosschenaar aangehouden voor autorijden zonder rijbewijs. Ook kon hij zich niet legitimeren toen de politie hem daarnaar vroeg. De politie heeft hem vervolgens aangehouden en de auto inbeslaggenomen. Deze is later door de vader van de verdachte opgehaald. Tegen de 18-jarige Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt aanrander aan

Rosmalen De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Rosmalen op de Jagersingel aangehouden voor aanranding. Hij had op 6 december 2006 een 14-jarige meisje op het Zuiderpad onzedelijk betast. Het slachtoffer deed hiervan aangifte bij de politie. Vrijdagmiddag kreeg de politie de melding dat de verdachte op de Jachthoornstraat fietste, waarna hij op de Jagersingel is aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. Twee jaar geleden zou hij ook een meisje aangerand hebben. De politie heeft de verdachte over beide zaken gehoord en proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt verdachte van mishandeling

Haaren De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige jongenman uit Biezenmortel aangehouden voor vernieling en mishandeling. Hij had na een avondje stappen in Haaren een vogelhuisje uit een tuin aan het Groenplein getrokken en er vervolgens een 18-jarige jongeman uit Haaren mee in het gezicht geslagen. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij had het voor zijn zusje opgenomen toen zij vervelende opmerkingen naar haar hoofd kreeg van een groep jongens uit Biezenmortel. Vervolgens werd hij mishandeld door de verdachte, die deel uitmaakte van de groep uit Biezenmortel. De politie stelde een onderzoek in. Zij trof de groep aan op de Kreitestraat in Helvoirt en heeft de verdachte daar aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie onderzoekt brand tankauto

Sint Michielsgestel De politie heeft vrijdagavond onderzoek gedaan naar een brand in de cabine van een tankauto die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Schijndelseweg. De cabine vatte door nog onbekende oorzaak vlam. De technische recherche is gevraagd hiernaar verder onderzoek te verrichten. De tank was gevuld met diesel. De brandweer had het vuur snel onder controle. Daarbij bleef de tank met diesel gespaard. De cabine daarentegen brandde volledig uit. Ook kwam er een kleine hoeveelheid asbest vrij, waartegen maatregelen zijn genomen. De politie moest de Schijndelseweg gedurende tweeëneenhalf uur afsluiten in verband met de (blus)werkzaamheden. Niemand raakte gewond.

Politie onderzoekt overval op filiaal Action Veghel

Veghel - Een gemaskerde man heeft vrijdagavond rond zeven uur een gewapende overval gepleegd op het Action-filiaal aan De Kempen in Veghel. De man bedreigde met een vuurwapen een caissière en eiste geld. Na de overval zette de man het te voet op een lopen richting de Jonghstraat en wist via een steegje te ontkomen dat uitkomt op de Peelland.

De politie stelde direct een onderzoek in. Door de Technische Recherche zijn diverse sporen veiliggesteld. Meerdere getuigen zijn inmiddels gehoord en de politie zet het onderzoek voort.

De werknemers van de Action zijn opgevangen door hun bedrijfsslachtofferhulp. Eén medewerkster werd onwel na de overval en is onderzocht door het ambulancepersoneel.

Omdat het koopavond was, was het op het moment van de overval druk in de winkel. De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben, bijvoorbeeld de overvaller zien aankomen of zien weglopen, contact op te nemen met het algemene informatienummer (0900) 88 44.

Politie houdt DVD dief aan

Veghel De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Uden bij een bedrijf aan de Doornhoek aangehouden voor diefstal. De Udenaar werd op zijn werk betrapt tijdens het stelen van een DVD speler. Eerder bleek hij ook al twee DVD spelers te hebben gestolen op zijn werk. De politie heeft deze aangetroffen in de woning van de Udenaar. De verdachte deed afstand van de drie DVD spelers, die zo snel mogelijk worden teruggegeven aan het bedrijf. Tegen de Udenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt man op gestolen bromfiets

Uden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige man uit Groningen aangehouden op de Wilhelminastraat in Uden voor diefstal/heling. De politie zag de man op een bromfiets rijden zonder kenteken/verzekeringsplaatje. De politie controleerde de bromfiets en de man, die het weekend bij familie in Uden logeerde. De bromfiets bleek gestolen van een vrouw uit Gennep. De politie heeft de man uit Groningen aangehouden voor diefstal/heling van de bromfiets. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie zal de eigenaresse spoedig laten weten dat haar bromfiets terecht is.

Ruit vernield

Schaijk De politie heeft zaterdagavond een groep van acht Polen aangehouden op de parallelweg naast de Rijksweg N324 te Schaijk. De groep bestond uit drie vrouwen en vijf mannen in de leeftijd van 17 tot 28 jaar en was vanaf de Palmstraat op weg naar een horecagelegenheid in Schaijk. Volgens een getuige had de groep op de Palmstraat een ruit vernield van een openbare toilet- en wasgelegenheid. De 31-jarige eigenaar deed hiervan aangifte. De politie heeft de verdachten aangehouden en op het politiebureau verhoord terzake de vernieling.

Politie houdt Ossenaar aan voor bedreiging

Oss De politie heeft vrijdagavond een 45-jarige Ossenaar bij zijn woning aangehouden voor bedreiging. De Ossenaar had eerder die avond drie Ossenaren van 17 en 18 jaar bedreigd met een honkbalknuppel op de Singel 1940-1945. Er zouden al enige tijd problemen zijn tussen zijn zoon en de drie Ossenaren. De politie heeft vaders aangehouden en proces-verbaal opgemaakt.

Politie pakt Ossenaar voor graffiti spuiten

Oss De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige Ossenaar aangehouden voor vernieling. De politie betrapte de Ossenaar op heterdaad tijdens het spuiten van graffiti op de Boschpoorthof in Oss. De politie trof soortgelijke graffiti aan op de Kerkstraat, Koornstraat en Peperstraat. De Ossenaar is ingesloten voor verhoor.

Politie houdt vechtersbaas aan

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Eikenboomgaard een 30-jarige Ossenaar aangehouden. Hij is één van de verdachten van een openlijke geweldpleging, die even daarvoor plaatsvond in een horecagelegenheid. Een 31-jarige Ossenaar deed hiervan aangifte. Het slachtoffer werd door vier mensen geschopt en geslagen. De beveiligingsmedewerkers zette alle vechtersbazen buiten, waar de sfeer gespannen bleef. De politie arriveerde en scheidde de partijen. Daarna vorderde de politie iedereen om te vertrekken. De 30-jarige Ossenaar gaf hier geen gehoor aan en wilde steeds op de vuist gaan met het slachtoffer. De politie heeft hem aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

Boxmeer De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 51-jarige man uit Boxmeer bij zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw ernstig mishandeld hebben. De vrouw moest zich op de eerste hulp in het ziekenhuis laten behandelen. De politie stelde direct een onderzoek in, maar trof de man niet thuis. Even later kwam de man met zijn auto de straat inrijden en is hij aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Politie onderzoekt doorrijding na aanrijding met letsel

Ledeacker De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige automobilist uit Boxmeer aangehouden op de Mgr. Bekkersstraat in Ledeacker. De verdachte had op genoemde locatie een 22-jarige voetganger uit Oploo aangereden die daarbij gewond raakte aan zijn arm en hand. De verdachte is na de aanrijding doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Hij liet het slachtoffer hulpeloos achter. De politie stelde direct een onderzoek in wat kort daarna leidde tot de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten. De recherche zal de doorrijding na de aanrijding verder onderzoeken.

Politie en brandweer rukken uit voor gaslek

Vianen (NB) De politie en brandweer moesten zaterdagmiddag uitrukken in verband met een gaslek op de Buizenberg. Daar had een bewoner bij graafwerkzaamheden in zijn tuin per ongeluk de gasleiding geraakt. Volgens de brandweer viel het allemaal erg mee. De politie heeft omstanders op afstand gehouden terwijl de brandweer het lek dichtte.

Politie vordert rijbewijs in voor rijden onder invloed

Den Bosch De politie heeft zaterdagavond op de Vlijmenseweg en de Hekellaan een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 272 mensen gecontroleerd op alcoholgebruik in het verkeer, waarvan zeven mensen te diep in het glaasje hadden gekeken. Zij zijn aangehouden en kregen een rijverbod. Twee van hen; een 35-jarige automobilist uit Heusden en een 36-jarige automobiliste uit Den Bosch moesten tevens hun rijbewijs inleveren. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Schijndel De politie Schijndel heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties een alcoholcontrole gehouden. In totaal heeft de politie bij 52 bestuurders een blaastest afgenomen. Twee van hen; een 24-jarige automobilist uit Sint Michielsgestel en een 20-jarige automobilist uit Schijndel hadden te diep in het glaasje gekeken en zijn aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van respectievelijk drie en één uur.


-----

Ledeacker De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Mgr. Bekkersstraat een 34-jarige automobilist uit Sint Anthonis aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.