Politie Twente

Alcoholcontrole

Hengelo

Op vrijdagavond 2 maart werd tussen 21.15 uur en 23.15 uur een alcoholcontrole gehouden aan de Twekkelerweg in Hengelo. Hier werden 100 voertuigen gecontroleerd. 80 bestuurders moesten blazen. Bij drie bestuurders werd alcoholgebruik geconstateerd, twee uit Enschede afkomstige automobilisten, een 31-jarige blies 1,0 promille en een 30-jarige blies 0,9 promille. De derde was een 17-jarige bromfietser uit Delden, hij blies 0,7 promille. Alle drie mochten zij het politiebureau weer verlaten met een rijverbod en een proces-verbaal. (07-0288448)

Auto te water

Westerhaar-Vriezenveensewijk

De politie en brandweer van Twenterand kregen op vrijdag 2 maart omstreeks 19.00 uur, een melding dat er een personenauto in het Geesterense Stroomkanaal gereden was. Ter plaatse bleek dat een 27-jarige bestuurder uit Vriezenveen had gereden over de Paterswal en een 43-jarige bestuurder uit Aadorp, die voor hem van rechts uit de Sluiskade Noordzijde was gekomen, te laat gezien had. Om een aanrijding te voorkomen is hij naar links uitgeweken en zo het naastgelegen kanaal is ingeschoven. De auto van de 27-jarige raakte hierbij dusdanig beschadigd dat het kenteken deel 1 is ingevorderd. De 27-jarige zelf is met de schrik vrij gekomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-028403)

Gevaar op de weg

Holten

Vrijdagnacht 2 maart omstreeks 24.00 uur, zagen surveillerende agenten een bromfiets met te veel decibel, een veel te hoge snelheid en zonder verlichting, tussen auto's door de kruising Dorpsstraat met de Larenseweg over scheuren. Op de Keizersweg kon de bromfietser aangehouden worden. De bestuurder bleek een 17-jarige jongen uit Holten. De bromfiets is voor technisch onderzoek in beslag genomen. De jongen zelf mocht om 01.00 uur het hele verhaal aan zijn ouders vertellen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-028467)

Slachtoffer niet geheel onschuldig

Enschede

Van vrijdag op zaterdagnacht 3 maart, kreeg de politie van Enschede omstreeks 03.00 uur opdracht om te gaan naar een aanrijding met letsel aan de Javastraat. Uit het ter plaatse ingestelde onderzoek naar de toedracht en door getuigenverklaringen is gebleken dat een 27-jarige Enschedeer met zijn auto achteruit is gereden, hierbij een scooter over het hoofd heeft gezien. Deze scooterrijder, een 30-jarige Oldenzaler, is naar links uit geweken en daarbij tegen de trottoirband geknald. Hij is met een dubbele beenbreuk over gebracht naar het ziekenhuis. Ook is naar voren gekomen dat deze scooterrijder even daarvoor heeft getankt zonder te betalen bij een tankstation aan de Boulevard. Een 24-jarige uit Enschede afkomstig getuige is hem gevolgd en heeft alles zien gebeuren. Tevens was het kenteken van de scooter afgeplakt. Onderzoek wordt voortgezet zodra de scooterrijder instaat is een verklaring af te leggen. (07-028512)

Wie niet luisteren wil.

Enschede

Zaterdagnacht 3 maart omstreeks 02.45 uur, zagen surveillerende agenten, vier jongens op de Zonstraat staan, op het moment van passeren gooide een van de jongens iets weg, dit bleek later een fietsreflector. Toen de agenten hem ( 18-jarige Enschedeer) hierover aanspraken reageerde de 18-jarige erg recalcitrant en agressief. Toen hij probeerde de zaklamp van een van de agenten uit zijn hand te slaan, is hij aangehouden, dit ging gepaard met veel verzet zodat de 18-jarige geboeid moest worden. Tijdens het boeien probeert een van zijn vrienden een 17-jarige Enschedeer dit te beletten. De agenten zijn genoodzaakt deze jongen te sprayen met pepperspray om hem op afstand te houden. Hij blijft zich echter agressief gedragen en wordt eveneens geboeid en aangehouden. De andere twee jongens, van 17 en 19, eveneens uit Enschede worden gesommeerd te vertrekken maar blijven staan, ook zij worden aangehouden. Zij mogen al snel het bureau weer verlaten met een flinke boete, de andere twee zijn voor verhoor ingesloten. (07-028508)

Feestje eindigt op bureau

Enschede

Een feestje aan de Geraniumstraat is zaterdagnacht 4 maart zo uit de hand gelopen dat de politie omstreeks 05.40 uur, twee Enschedeers van 40 en 33 jaar heeft aangehouden en ingesloten. De oorzaak dat het zo uit de hand kon lopen was overmatige drankgebruik. Een meningsverschil tussen de twee mannen heeft ertoe geleid dat ze elkaar flink toegetakeld hebben. Een aanwezige eveneens uit Enschede afkomstige 24-jarige gast, die zich met de ruzie ging bemoeien werd dusdanig mishandeld dat hij voor onderzoek overgebracht moest worden naar het ziekenhuis. Dit alles ging gepaard met veel geschreeuw van de twee aanwezige dames en lawaai van het sneuvelen van huisraad. Na de aanhouding was het weer rustig in de Geraniumstraat. (07-028536)

Alcohol en XTC

Haaksbergen

Zaterdagnacht 4 maart, om 03.15 uur heeft de politie van Haaksbergen, op de Koningin Wilhelminastraat een bestuurder en zijn bijrijder aangehouden voor alcoholgebruik en overgebracht naar het bureau. De bestuurder is een 21-jarige Deventernaar blies op het bureau 0,6 promille. De bijrijder is een 21-jarige man uit Schalkhaar. In het voertuig zijn 33 XTC-pillen gevonden. Omdat niet duidelijk is van wie deze pillen zijn, zijn beide mannen ingesloten voor verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-028909)

Drie maal alcohol gedronken, drie maal rijbewijs kwijt

Hengelo, Nijverdal, Rijssen

In de nacht van zaterdag op zondag 4 maart, konden 3 bestuurders hun rijbewijs wegens alcoholgebruik weer inleveren. In Rijssen werd een 54-jarige Rijssense snorfietser om 02.50 uur gecontroleerd op alcoholgebruik omdat hij met zijn snorfiets de binnenbocht van de Parkstraat nam. Hij blies op het bureau 1,3 pormille. In Hengelo viel een 46-jarige Hengelose bestuurder om 03.40 uur zo op tijdens het inparkeren van zijn voertuig "Bij de Toren" waar hij bijna een stilstaande auto raakte en vervolgens zijn eigen auto parkeerde tegen een betonnen paal. Hij mocht mee naar het bureau en blies daar 1,5 promille. In Nijverdal viel omstreeks 05.00 uur een 20-jarige Nijverdaalse bestuurder op, omdat hij twee maal dezelfde route reed, van de Grotestraat naar de Salomonsonstraat. Aan het bureau blies hij 1,6 promille, ook was hij een beginnende bestuurder. Van alle zaken wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-028884-028919-028894)

Taxichauffeur mishandelt voor 4 euro

Denekamp

De politie heeft zaterdagnacht 4 maart omstreeks 04.50 uur een 25-jarige man uit Ootmarsum aangehouden voor mishandeling van een taxichauffeur. De 25-jarige had samen met zijn vriend een taxi gedeeld echter toen zij op hun bestemming aan de Nordhornstraat werden afgezet en er moest worden afgerekend ontstond een probleem. De vriend van de 25-jarige had inmiddels het grootste deel al voor zijn rekening genomen zodat er nog ongeveer 4 euro overbleef voor de 25-jarige om te betalen. Dit weigerde hij echter te betalen en toen hij probeerde weg te rennen heeft de taxichauffeur hem vastgepakt. Daarop heeft hij de taxichauffeur een vuistslag gegeven. Een collega taxichauffeur heeft de 25-jarige vast gehouden tot de komst van de politie. De 25-jarige is ingesloten, proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-028932)

Twee mannen aangehouden voor brandstichting

Oldenzaal

Op zondagmorgen 08.30 uur heeft de politie van Oldenzaal twee verdachten van brandstichting van een schuur (op terrein oude ROC) aan de Gasthuisstraat aangehouden. De verdachten zijn 42-jarige en 53-jarige Oldenzalers. Bij toeval werd de brand ontdekt door de agenten omdat zij een melding hadden gekregen dat er een jongen van de fiets zou zijn gevallen. De jongen werd nergens aangetroffen wel zagen zij de 42-jarige lopen, toen zij hem aanspraken roken zij ineens een brandlucht en zagen zware rook uit de schuur komen ook zagen zij de 53-jarige weglopen. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-028956)