Ingezonden persbericht

VVD Gelderland: Meer betaalbare woningen voor starters

De VVD wil meer betaalbare woningen voor starters in de provincie Gelderland. Gelderland is de afgelopen jaren achterop geraakt met het bouwen van huizen en dat moet de komende jaren worden rechtgetrokken.

Maatgevend voor de woningbouw moet zijn de lokale behoefte en de toekomstige ontwikkelingen. Woningnood is niet alleen iets voor steden als Nijmegen en Arnhem. De afgelopen jaren is een schaarste geconstateerd aan woningen ook op het platteland zelfs in de kleinere Gelderse dorpen: de wachttijd bedraagt daar soms vele jaren.

De VVD wil dat er meer wordt gebouwd en wil meer betaalbare woningbouw aan de onderkant van de markt. Ook voor jongeren. Dat moet niet met een eenmalige koopsubsidie zoals sommige partijen willen. Dat is namelijk eenmalig weggegooid geld. Maar juist door de markt het werk te laten doen kan de woningnood worden opgelost. Gerard van den Hengel, Statenkandidaat voor de VVD: "Die markt moet door voldoende aanbod zorgen voor passende woonruimte voor mensen in de stad en op het platteland."

Statenlid en -kandidaat Conny Bieze: "Dat moeten bovendien huizen zijn waar mensen graag in willen wonen. Met voldoende oppervlak. Een huis moet 75 jaar meegaan. Dat betekent dat overheid en bouwers meer moeten luisteren naar wat kopers willen. We bouwen namelijk voor mensen en niet voor de sloop. We moeten dure hutten bouwen, maar ook voor jongeren en senioren."

Download onze verkiezingskrant op www.vvdgelderland.nl



Ingezonden persbericht