Korps Landelijke Politiediensten

Verkeerscontrole Avondlicht op de rijksweg A4

Haarlemmermeer, 04-03-2007 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 maart op de rijksweg A4 ter hoogte van Haarlemmermeer een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 289 bestuurders staande gehouden en 1113 kenteken door de Catch Ken gecontroleerd. In totaal vielen er 56 bekeuringen, waarvan 3 voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

De Catch Ken signaleerde drie kentekens met een hit, waarvan er twee inmiddels waren vervallen. Een bestuurder die was doorgereden na een aanrijding reed ook de controle in en is bekeurd voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Op de A4 ontstond aan het eind van de controle een aanrijding. Door snel ingrijpen van de Verkeerspolitie kon erger worden voorkomen. De verdachte reed onder invloed van alcohol en weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Hij leverde direct het rijbewijs in.

Aan de controle Avondlicht werkten 17 medewerkers van de Verkeerspolitie mee. De bestuurders zijn op de parkeerplaats Den Ruygenhoek aan een controle onderworpen en kregen allen een blaastest. De bekeuringen zijn uitgeschreven voor:

Rijden zonder rijbewijs (1), niet tonen rijbewijs (15), geen APK (7), geen verzekering (14), rijden zonder autogordel (5), gladde band (3), defecte verlichting (1), getinte ramen (4), parkeren op invalidenparkeerplaats (1), rijden onder invloed van drank (3), rijden tijdens rijverbod en met ingevorderd rijbewijs (1), verlaten plaats ongeval (1).

Vier bestuurders stonden voor uiteenlopende feiten gesignaleerd. Zij hadden in totaal nog voor 986,20 euro aan boetes openstaan.