Politie Midden- en West Brabant

Weekendberichten district Tilburg 04-03-07

TILBURG, 4 maart 2007

Politie arresteert man na dreigen met jachtgeweer

TILBURG De politie heeft zaterdagavond, rond de klok van 20.00 uur, een 26 jarige man afkomstig uit Ulicoten gearresteerd nadat hij op parkeerterrein Leikant aan de A58 twee passanten had mishandeld en bedreigd met een jachtgeweer. Ook wordt hij ervan verdacht enkele autospiegels te hebben vernield. Een 43 jarige man uit Bergeijk deed hiervan aangifte. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Rond 19.00 uur parkeerde een 43 jarige automobilist uit Bergeijk zijn auto op het parkeerterrein voor een sanitaire stop. Op dat moment werd hij aangesproken door de verdachte die een jachtgeweer bij zich had. Tussen beide mannen ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte het slachtoffer een klap tegen zijn borst gaf. Op dat moment voegde zich bij het tweetal een andere man. Ook deze man kreeg een stomp tegen zijn rug. Omdat het slachtoffer het niet vertrouwde liep hij weg. Hij zag vervolgens dat de man uit Ulicoten de buitenspiegel van zowel zijn auto als de auto van de andere passant vernielde.

Gealarmeerde agenten stelden samen met een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) in de omgeving een onderzoek in. In het bosgebied troffen ze de verdachte aan die op dat moment een bijl bij zich had. Na het uitlopen van een spoor trof de BOA in de omgeving het jachtgeweer aan. De verdachte is overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt twee Tilburgers aan na poging diefstal auto

TILBURG De politie heeft zaterdagavond kort na 23.00 uur op het Wagnerplein twee Tilburgers van 16 en 18 jaar aangehouden voor poging diefstal van een personenauto. Agenten stelden een onderzoek in nadat een oplettende getuige had gezien dat het tweetal zich verdacht ophield in de omgeving van een personenauto op het Wagnerplein. Onderzoek wees uit dat bij een van de geparkeerd staande autos een portier was opengebroken Ter hoogte van de bibliotheek troffen de agenten een grote groep jeugd aan. Onder hen bevond zich het tweetal wiens signalement overeenkwam met de melding.

Politie houdt man aan voor inbraak in woning

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 07.00 uur op de Bredaseweg een 27 jarige man afkomstig uit Alem aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een woning bij een zorginstelling aan de Bredaseweg. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een melding van een inbraak waarbij de daders vermoedelijk overlopen waren. Agenten stelden in de omgeving een uitgebreid onderzoek in en troffen tijdens de zoektocht een onbeheerde auto aan. In deze auto lag inbrekerswerktuig en een kluis. Een speurtocht met de hond leverde in het bosgebied een tweede kluis op. Agenten troffen de verdachte korte tijd later aan op de Bredaseweg. De politie stelt een onderzoek in.

Politie arresteert 4 personen in het horecagebied

TILBURG Agenten hebben het afgelopen weekend tijdens het horecatoezicht in het centrum van Tilburg in totaal 4 aanhoudingen verricht. In tegenstelling tot de donderdag- en vrijdagnacht was de sfeer zaterdagnacht in het centrum volgens de agenten niet gemoedelijk. Naast het beteugelen van diverse opstootjes schreef de politie in totaal 14 bekeuringen uit voor uiteenlopende feiten zoals het wildplassen, niet voeren van de juiste verlichting, fout parkeren en het niet dragen van een helm.

Vrijdag op zaterdag

Op de Heuvelring hebben agenten zaterdagmorgen tegen 04.30 uur 24 jarige Tilburger aangehouden voor poging tot doodslag en openlijke geweldpleging. Toen de politie een vechtpartij wilde beteugelen zagen agenten op afstand dat de verdachte een 28 jarige plaatsgenoot mishandelde. De man werd door de verdachte meerdere keren geslagen en geschopt. Toen het slachtoffer op de grond viel bleef de verdachte op hem intrappen. Het slachtoffer werd met hoofdletsel overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Zaterdag op zondag

Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar een beroving die vanmorgen rond 01.00 uur in de Zwaanstraat plaats vond. Een 37 jarige Tilburger en zijn 29 jarige vriendin werden hiervan het slachtoffer.

De man liep samen met zijn vriendin via de Paleisring de Zwaanstraat in. In deze straat bemerkte het tweetal dat vijf onbekende mannen hun volgden. Een van deze mannen trok een mes en vroeg geld. Er ontstond een schermutseling waarbij de 37 jarige Tilburger meerdere keren geslagen en geschopt werd. Twee verdachten dreigde de Tilburger opnieuw met een mes. Daarbij maakten ze stekende bewegingen richting het slachtoffer. Het lukte de Tilburger de steken af te weren. Wel liep hij hierdoor een wond aan een van zijn vingers op. Ook zijn 29 jarige vriendin werd met een mes bedreigd. Het lukte de slachtoffers na luidkeels te gillen weg te vluchten.

Een 25 jarige inwoner uit Goirle is vanmorgen rond 01.30 uur door agenten op de Heuvel aangehouden voor het niet voldaan aan bevel of vordering. De verdachte was betrokken bij een opstootje. Toen de agenten het opstootje beteugelen zorgde het gedrag van de verdachte ervoor dat de gemoederen opnieuw aangewakkerd werden. Hierop vorderden de agenten de man te vertrekken waaraan hij niet voldeed. De verdachte was het niet eens met de aanhouding en begon zich te verzetten. De politie zette pepperspray in om de man te kunnen overmeesteren.

In een horecagelegenheid aan de Heuvel hebben agenten vanmorgen om 02.10 uur een 21 jarige man uit Hivarenbeek aangehouden voor zware mishandeling. De man had tijdens een onenigheid een glas bij een 29 jarige Tilburger in het gezicht geduwd. Het slachtoffer werd met verwondingen in het gezicht overgebracht naar een ziekenhuis.

Agenten hebben vanmorgen om 03.45 uur in de Veemarktstraat een 24 jarige man afkomstig uit Berkel-Enschot aangehouden voor belediging. De man was het niet eens dat de politie iemand bekeurde voor het wildplassen. Dit liet hij op een niet gepaste manier merken.

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG De politie heeft vrijdagmiddag in de Kasteeldreef een 42 jarige Tilburger aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Medewerkers van een supermarkt aan het Wilhelminapark meldde dat een man goederen uit de winkel had weggenomen en te voet vertrokken was richting Goirkestraat. Na een ingesteld onderzoek troffen de agenten de man aan in de Kasteeldreef. Op het bureau bekende hij meerdere pakjes sigaretten en levensmiddelen te hebben weggenomen.

Zaterdagmiddag liep een 50 jarige Tilburger bij een bouwmarkt aan de Hestiastraat tegen de lamp na een mislukte wisseltruc. De man verruilde in de winkel de verpakking van een stuk gereedschap. Hierdoor hoefde hij in plaats van 30 euro slechts 8 Euro bij de kassa af te rekenen. Buiten de winkel spraken medewerkers de man op zijn gedrag aan en droegen hem over aan de gealarmeerde agenten. De verdachte kreeg niet alleen een winkelverbod voor de duur van twee jaar maar ook een boete van 120 Euro.

In de Zwaanstraat hebben agenten zaterdagmiddag om 14.30 uur een 43 jarige Tilburger aangehouden voor diefstal van een zwembroek. De verdachte had de broek in een kledingwinkel op de Heuvel weggenomen. Medewerkers van de winkel zagen dit gebeuren en spraken de man buiten aan. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af, waarna hij een boete opgelegd kreeg van 120 Euro.

De politie onderzoekt een diefstal met bedreiging die zaterdagmiddag kort na 14.30 uur plaats vond bij een schoenenzaak aan de Broekhovenseweg. Een van de medewerkers deed hiervan aangifte. en medewerker betrapte twee vrouwelijke klanten bij het plegen van winkeldiefstal en sprak ze hierop aan. Een van de verdachten lukte het de winkel uit te vluchten. De andere verdachte werd overgebracht naar een aparte ruimte in de winkel. Korte tijd later kwam de ontvluchtte vrouw in het bijzijn van twee onbekende mannen terug de winkel in. De mannen bedreigde woordelijk het personeel. Toen een medewerker de mannen wilde belemmeren de verdachte mee de winkel uit te nemen werd hij door de mannen weggeduwd. Buiten de winkel vertrok het viertal met een gereedstaande auto. De politie stelt een onderzoek in.

Tilburger aangehouden voor mishandeling na partijtje voetbal

TILBURG - De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.30 uur in de Akkerstraat een 17 jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor mishandeling. Een gezellig partijtje voetbal eindigde in een conflict. De verdachte sloeg daarbij een17 jarige plaatsgenoot met een fles in het gezicht. Het conflict ontstond toen het slachtoffer aangesproken werd op zijn spelgedrag.

Politie controleert op snelheid rondom basisschool

TILBURG De politie heeft vrijdag in de omgeving van enkele basisscholen op de Middeldijkdreef een snelheidscontrole ingesteld. De controle wees uit dat één op de vier voertuigen te hard reed. De politie deelde 15 bekeuringen uit. De hoogste gemeten snelheid betrof 88 kilometer per uur terwijl er op de Middeldijkdreef maximaal 50 km/uur gereden mag worden.

Politie houdt Belg aan voor overtreden opiumwet

TILBURG De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.30 uur in de Kwaadeindstraat een 22 jarige man uit Antwerpen aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Agenten controleerden de man na een bezoek aan een koffieshop. Onderzoek wees uit dat de Belg meer dan een gebruikershoeveelheid namelijk meerdere zakjes weed en enkele jointjes op zak had. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af. De aangetroffen drugs werd in beslag genomen.

Tilburger mishandelt plaatsgenoot

TILBURG Vrijdagavond rond 20.15 uur hebben agenten in een winkel aan de Broekhovenseweg een 19 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man had een 17 jarige plaatsgenoot een klap in het gezicht gegeven. De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af. Hij gaf als reden aan dat hij het niet accepteerde dat het slachtoffer zijn vriendin had beledigd.

Politie arresteert Tilburger voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft zaterdagmiddag tegen 17.45 uur in een woning in de wijk Heikant een 23 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling van zijn 20 jarige vriendin. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde de laatste twee jaar stelselmatig mishandeld te worden door de verdachte. Vandaag kreeg het tweetal een woordenwisseling nadat de vrouw de stekker van de computer uit het contact trok. De woordenwisseling ontaarde in een conflict waarbij de verdachte de vrouw meerdere keren in het gezicht sloeg en tegen haar lichaam schopte.

Auteur: Desiree Brabers