Politie Midden- en West Brabant

Weekendberichten district Oosterhout 04-03-07

OOSTERHOUT NB, 4 maart 2007

Politie houdt schennispleger aan

DORST De politie heeft vrijdagmiddag tegen 17.30 uur op de Suraeweg een 44 jarige Tilburger aangehouden voor het plegen van schennis. Een 36 jarige vrouw uit Oosterhout deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer was voornemens een wandeling te maken in het gebied rondom Surae en parkeerde daarom haar auto in de omgeving van het voormalige restaurant. Op dat moment benaderde een onbekende man haar. Toen hij naar haar toeliep liet hij zijn broek zakken en pleegde schennis. De vrouw voelde zich opgelaten en belde de politie die in de omgeving een onderzoek instelden. In het bosgebied troffen agenten de man aan. Op het bureau legde de Tilburger een bekennende verklaring af. Voorzien van een boete van 140 Euro mocht hij vertrekken.

Politie deelt 14 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND / WAALWIJK De politie schreef vrijdagmiddag, tijdens een verkeerscontrole op verschillende locaties, in totaal 14 bekeuringen uit. Zo controleerden agenten op de Europalaan in Kaatsheuvel, de Kerkstraat in Loon op Zand en de Sint Antoniusstraat in Waalwijk. Het doel van deze controle was de verkeersveiligheid te verhogen. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijden van de toegestane snelheid en het niet dragen van een gordel.

Politie onderzoek poging tot doodslag na winkeldiefstal

OOSTERHOUT Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een poging tot doodslag. Een 24 jarige medewerker van een doe het zelfzaak uit Oosterhout, deed hiervan aangifte.

Het slachtoffer trof op het parkeerterrein bij de doe het zelf zaak aan de Meerstoel een collega van hem die op dat moment de inzittenden van een personenauto aansprak. De inzittenden waren betrapt op het plegen van winkeldiefstal. Toen de medewerker de inzittenden verzocht terug de winkel in te gaan, stelden deze zich agressief op tegenover het personeelslid. Het slachtoffer wilde vervolgens zijn collega bijstaan en liep voor de auto langs. Op dat moment gaf de bestuurder gas en reed richting het slachtoffer. De Oosterhouter kon ter nauwer nood aan een aanrijding met de auto ontsnappen door voor de auto weg te springen. De auto reed vervolgens weg.

Politie houdt automobilist aan voor diefstal brandstof

KAATSHEUVEL De politie heeft vrijdagmiddag tegen 16.30 uur bij een tankstation aan de Dreefseweg een 33 jarige man afkomstig uit Utrecht aangehouden voor diefstal van brandstof. De man had op donderdag 01 maart jl. getankt bij een benzinestation in de Reeshof te Tilburg en was daarna weggereden zonder de brandstof te betalen. Een 41 jarige medewerker van het benzinestation herkende vrijdagmiddag de bestuurder toen hij het tankgedeelte opreed van het station aan de Dreefseweg. Gealarmeerde agenten hielden de man aan en brachten hem naar het bureau. Daar bleek dat de man nog een boete open had staan van ruim 1200 Euro. Omdat hij dit bedrag niet kon betalen mag hij de komende 26 dagen in een cel doorbrengen.

Politie houdt minderjarige aan voor winkeldiefstal

WAALWIJK Agenten hebben vrijdagavond in een supermarkt aan de Els een 14 jarig meisje uit Sprang-Capelle aangehouden voor winkeldiefstal. Het meisje had in de winkel een pak vruchtensap uit een schap gepakt en was daarmee de winkel uitgelopen zonder het pak te betalen. Medewerkers droegen haar over aan de gealarmeerde agenten.

Politie houdt automobilist aan voor rijden onder invloed

WIJK EN AALBURG De politie controleerde vrijdagavond tegen 23.00 uur in de Polstraat een 39 jarige automobilist. Aanleiding tot deze controle was dat de man de verlichting van zijn auto doofde toen hij de Polstraat inreed. Omdat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar weigerde hij zijn medewerking te verlenen aan een ademtest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt diefstal crossmotoren

SPRANG-CAPELLE Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar de diefstal van twee crossmotoren. Een 59 jarige inwoner uit Srang-Capelle deed hiervan aangifte. De motoren stonden gestalt in een loods aan de Winterdijk 17. Ondanks het feit dat beide motoren voorzien waren van een stuurslot en een schijfremslot hebben daders toch de kans gezien deze te ontvreemden.

Man gearresteerd voor openbare dronkenschap

RIJEN De politie heeft zaterdagavond rond de klok van 23.30 uur een 46 jarige inwoner uit Polen aangehouden voor openbare dronkenschap. De man bezocht gisteravond een eetgelegenheid in Rijen. Het veelvuldig nuttigen van de nodige alcohol zorgde ervoor dat de eenmaal buiten niet meer op zijn benen kon staan. Gealarmeerde agenten troffen hem aan in de bosjes. Gezien de taalbarrière werd het de agenten niet duidelijk waar de man in Nederland tijdelijk verbleef. Daarom is hij overgebracht naar het bureau om zijn roes uit te kunnen slapen. Voorzien van een bekeuring van 50 Euro mocht hij na ontnuchtering het bureau verlaten.

Weekend in uitgaansgebied van Oosterhout rustig verlopen

OOSTERHOUT De politie, die belast was met het horecatoezicht in het centrumgebied van Oosterhout spreek van een rustig weekend. De sfeer op straat was ontspannen. De politie verrichtte één aanhouding in de Mathildalaan.

Afgelopen nacht, kort na 01.00 uur, hebben agenten een 31 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden voor verboden wapenbezit. Agenten zagen de verdachte fietsen in het voetgangersgebied van de Klappeijstraat. De man kwam in aanrijding met een voetganger en viel. Toen de agenten hem over zijn gedrag aanspraken zagen ze dat de man een foedraal bij zich had. In dat foedraal zat een mes. Op het bureau verklaarde de man het mes bij zich te hebben omdat hij een tijdje geleden bedreigd is. Hij deed vrijwillig afstand van het wapen.

Auteur: Desiree Brabers