Aedes

aedesnet.nl

Werk in uitvoering

Nieuwbouw Bijvank-Flierakkers, Vroomshoop

Feature photo
Nieuwbouw 91 woningen

Project
Plaats Vroomshoop
Provincie Overijssel
Aantal woningen 91
Doelgroep starters, grote gezinnen en senioren

Typering: In 1999 besloot het bestuur van Stichting Woningbouw Den Ham-Vroomshoop om aan de Bijvank en Flierakkers in Vroomshoop 92 huurwoningen te gaan slopen en te vervangen door nieuwbouw. In totaal worden er 91 woningen herbouwd, waaronder 49 huurwoningen van hoge kwaliteit en met redelijke huurprijzen plus 42 aantrekkelijke koopwoningen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Europese Unie. Opvallend is dat de nieuwe wijk merendeels bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen op ruime kavels. Op een centrale plek in de wijk wordt een wijkcentrum gebouwd met daaromheen ruimte voor spelen, sport en groen. Een nieuw aan te leggen speeltuin, een speelveld en een multifunctioneel wijkcentrum gaan het hart van de wijk vormen.
Opdrachtgever(s) Stichting Woningbouw Den Ham - Vroomshoop Woningcorporatie Stichting Woningbouw Den Ham - Vroomshoop Architect Van Manen en Zwart Architecten
Reden project De wijk bestond uit 92 eengezinswoningen, die niet meer aan de eisen voldeden. Er werd gekozen voor het herbouwen van de wijk in een totaal nieuwe opzet. Zo zijn er grote woningen voor gezinnen met meerdere kinderen, maar ook kleine gezinswoningen en gelijkvloerse woningen voor senioren gebouwd.
Oplevermaand/-jaar In 1999 besloot het bestuur van Stichting Woningbouw Den Ham-Vroomshoop om aan de Bijvank en Flierakkers in Vroomshoop 92 huurwoningen te gaan slopen en te vervangen door nieuwbouw. In totaal worden er 91 woningen herbouwd, waaronder 49 huurwoningen van hoge kwaliteit en met redelijke huurprijzen plus 42 aantrekkelijke koopwoningen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Europese Unie. Opvallend is dat de nieuwe wijk merendeels bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen op ruime kavels. Op een centrale plek in de wijk wordt een wijkcentrum gebouwd met daaromheen ruimte voor spelen, sport en groen. Een nieuw aan te leggen speeltuin, een speelveld en een multifunctioneel wijkcentrum gaan het hart van de wijk vormen.
Kosten
Huur/koop Huur en koop
Prijsklasse Huur: gemiddeld 425 euro

Doelgroep
Categoriën wonen en zorg en/of senioren,stedelijke vernieuwing en leefbaarheidsprojecten