Politie Limburg-Zuid
Persberichten Regiopolitie Limburg-Zuid d.d. zondag 4 maart 2007

Heerlen: dief verstopt zich in kofferbak gestolen auto

Bij een bergingsbedrijf dat door de politie wordt ingeschakeld om afgesleepte voertuigen te stallen, is vrijdag een 28-jarige Duitser uit Balve (D) aangetroffen in de kofferbak van een gestolen auto. Uit angst voor de politie hield hij zich daar al vijf dagen verborgen. Hij werd ontdekt toen de eigenaar van de auto zijn bezit kwam ophalen.

De man had de auto in Duitsland verduisterd. Toen hij vorige week zondag op Nederlands grondgebied zonder benzine kwam te staan, had hij zich onder de uitrolbare hoedenplank van de auto gelegd om een dutje te doen. Daags later ontdekte de politie de als gestolen geregistreerde auto en liet hem door het bergingsbedrijf optakelen en overbrengen naar de loods van het bedrijf. Vervolgens werd de Duitse eigenaar van de auto verwittigd, die het voertuig vrijdag kwam ophalen. Deze ontdekte de man toen hij de kofferbak openmaakte.
Tegenover de politie verklaarde de autodief dat hij besloten had enkele dagen in de kofferbak te blijven bivakkeren. Omdat hem in Nederland geen strafbare feiten ten laste konden worden gelegd, heeft de politie hem laten gaan. De zaak is overgedragen aan de Duitse politie. Hoe de man zich enkele dagen in leven heeft gehouden in de kofferbak, is niet bekend. Bij zijn ontdekking maakte hij een gezonde indruk.

Heerlen: klanten tankstation met elkaar op de vuist

Drie klanten van een tankstation in de Bokstraat in Heerlen zijn zaterdagavond aangehouden, nadat ze elkaar te lijf waren gegaan met voorwerpen uit de tankshop. Door klappen met hamers, waterpassen en paraplu's moesten twee van hen zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De vechtpartij ontstond nadat een van de mannen zich had gestoord aan een opmerking van de cassière van het tankstation. De vrouw ergerde zich aan de harde muziek die uit een auto bij het tankstation kwam. De man, die net wilde afrekenen, bleek toevallig de eigenaar van de auto en begon de cassière meteen te bedreigen toen ze wat zei over de harde muziek. Toen hij haar vervolgens ook nog met bierworstjes begon te bekogelen, bemoeide een van de andere klanten zich met het incident. Hij probeerde de verhitte klant te bedaren door een armklem aan te leggen, maar dat lukte niet helemaal. In het tumult dat daarop ontstond, bemoeide ook een derde bezoeker zich met het opstootje, waarna de drie met elkaar op de vuist gingen. Daarbij bedienden ze zich van wat er maar voor het grijpen lag in de tankshop. De politie heeft de mannen aangehouden voor mishandeling, openlijke geweldpleging en vernieling.

Heerlen: vrouw beroofd bij geldautomaat

Een 58-jarige vrouw uit Heerlen is zaterdagochtend beroofd bij een geldautomaat op het Wannerplein in Heerlen. Ze wilde het gepinde geldbedrag in haar handtas stoppen, toen een onbekende gebleven fietser haar vastgreep en dreigde neer te steken als ze haar beurs niet zou afgeven.

Omdat niemand gezien had dat de vrouw werd beroofd, liet de politie onmiddellijk een brief met een getuigenoproep in de bus stoppen bij de bewoners van het appartementencomplex tegenover de pinautomaat. Dat leverde echter niets op. De politie is op zoek naar een blanke man van ongeveer 25 jaar. Hij droeg een zwarte gewatteerde winterjas en een blauwe spijkerbroek. De politie heeft het Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld voor de vrouw, die onlangs in Maastricht werd beroofd in de trein.

Bekeuringen bij alcoholcontroles

Bij een alcoholcontrole op de Tongersestraat in Maastricht heeft de politie zaterdagavond 11 bestuurders bekeurd omdat ze teveel alcohol op hadden. Twee van hen hadden zoveel gedronken, dat ze hun rijbewijs kwijtraakten. Drie van de elf bestuurders hadden pas hun rijbewijs. In totaal werden bijna 800 blaastesten afgenomen.
Tijdens een alcoholcontrole zaterdagnacht op de Akerstraat in Brunssum haalde de politie 7 bestuurders van de weg. Hier werden 101 blaastesten uitgevoerd. Bij een alcoholcontrole op de Stationsstraat in Heerlen werden vrijdagnacht al 4 personen op de bon geslingerd wegens alcoholgebruik. Twee bromfietsers sloegen op de vlucht bij het zien van de controlepost. Een motoragent zette de achtervolging in en trof even later een van de brommers onbeheerd aan. De brommer bleek gestolen te zijn.

Meerssen: dronken bestuurder met strafblad

Dank zij de oplettendheid van een taxichauffeur heeft de politie vrijdagavond een 39-jarige man uit Meerssen kunnen aanhouden omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto had gezeten, niet verzekerd was en ook nog eens een gevangenisstraf had openstaan.

De taxichauffeur had de man slingerend naar Meerssen zien rijden en had het kenteken van de auto aan de politie doorgegeven. Toen de man thuis werd opgezocht, stond hij nog te wankelen op zijn benen. Bovendien bleek hij al vijf keer eerder veroordeeld voor drank achter het stuur en was zijn auto niet verzekerd. Ook voor dit laatste feit was hij al eens eerder gepakt en had hij nog een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 14 dagen tegoed.
De man werd meegenomen naar het bureau. Zijn auto werd inbeslaggenomen.

---- --