Politie Zeeland


---

O-637-2007 Dodelijk verkeersongeval Sint Annaland
Op de Oude Zeedijk in Sint Annaland heeft gisteren rond 12.57 uur een aanrijding plaatsgevonden. Als gevolg hiervan is een 17-jarige jongen uit de gemeente Tholen ter plaatse overleden.
De 23-jarige broer van de overleden man, ook afkomstig uit de gemeente Tholen, reed over de Oude Zeedijk in zijn personenauto. Op een gegeven moment, in een bocht naar rechts, loopt de weg iets omhoog. Vermoedelijk heeft de 23-jarige hier niet zoveel mogelijk rechts gehouden. Een tegenligger, een 45-jarige man uit Waddinxveen, kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste frontaal tegen de auto van de 23-jarige. De auto van de man uit de gemeente Tholen vloog in brand en brandde volledig uit. Beide inzittenden werden uit de auto geslingerd. De 23-jarige man raakte bij dit ongeval ernstig gewond. Hij verkeert niet meer in levensgevaar. De bestuurder uit Waddinxveen hield geen verwondingen over aan het ongeluk. Beide auto's werden total loss verklaard en zijn weggesleept.

Z-638-2007 Rijbewijs kwijt
Een 55-jarige vrouw uit Hulst is gisteravond rond 20.52 uur haar rijbewijs kwijtgeraakt.
De vrouw reed in haar personenauto over de Trumanlaan in Hulst en veroorzaakte hier een aanrijding met een stilstaande personenauto. Toen de politie ter plaatse kwam en een blaastest bij de vrouw afnam bleek dat zij drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en zij mag zich binnenkort verantwoorden voor een rechter.

O-639-2007 Rijbewijs kwijt
Een 33-jarige man uit de gemeente Noord Beveland is vannacht rond 00.11 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed over de Koepoort in Goes toen hij zich moest onderwerpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De man reed op een slingerende manier over de weg, vandaar dat zijn rijgedrag de agenten aanleiding gaf om de man te laten stoppen.

O-640-2007 Portugees moet boete betalen
Omstreeks 03.41 uur vannacht is een 29-jarige Portugees uit Coimbra betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed in een bestelbusje over de Korte Moermondsweg toen hij werd gecontroleerd door de Zeeuwse politie. De man moest een blaastest afleggen en hieruit bleek dat hij drie keer teveel had gedronken. Na overleg met een officier van justitie werd besloten dat de man een boete moest betalen van 750 euro. Ook kreeg de man een rijverbod van 6 uur.

Z-641-2007 Verkeersongeval met letsel
In Nieuw-Namen, op de kruising Koninginnestraat/Parallelweg, heeft vanmorgen omstreeks 08.59 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een personenauto die werd bestuurd door een 26-jarige Antwerpse reed de kruising over zonder voorrang te verlenen aan een 36-jarige automobilist uit Kieldrecht (B). Hierdoor belandden beide auto's in de sloot en zijn vermoedelijk total loss. De gewonde man is met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in St. Niklaas. Hij had letsel aan zijn nek en bovenlichaam. Er is nog niets bekend over de ernst van zijn verwondingen. De bestuuster, evenals de drie inzittenden van haar auto, zijn zonder verwondingen uit het ongeluk gekomen.


---- --