Politie Zeeland


---

W-642-2007 Twee vandalen aangehouden in Domburg
Naar aanleiding van een vernieling van een woning aan de Duinstraat in Domburg heeft de Zeeuwse politie vanmorgen rond 11.00 uur twee mannen aangehouden.
De mannen worden er van verdacht twee woningen in Domburg met verf te hebben besmeurd en geld te hebben gestolen uit de woningen. Een en ander had te maken met een conflict dat zij eerder die nacht hadden gehad met wat bewoonsters van de (vakantie)woningen. De mannen zijn 26 en 21 jaar oud en komen uit de gemeente Veere. Een schadebedrag is nog niet bekend. De woningen werden zowel van buiten als van binnen met verf beklad.

Z-643-2007 Onder invloed
Vanmorgen omstreeks 11.00 uur werden twee agenten van de Zeeuwse politie aangesproken door twee getuigen dat er een verdacht persoon in de Grenulaan rondhing in een auto.
De agenten gingen op zoek naar de man en troffen hem in diezelfde straat. De man kreeg een stopteken van de agenten. Hier voldeed hij niet aan en reed slingerend verder, op een gegeven moment zag hij de weg zelfs niet meer en begon in de berm te rijden. Zelfs de zwaailichten van de politieauto zag de man niet. Uiteindelijk is de man op de rotonde aan de Buitenhaven in Terneuzen tot stoppen gedwongen. Van de 43-jarige man uit Waregem (B) werd een blaastest afgenomen, maar hieruit bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol. Hij verklaarde dat hij zijn auto een beetje aan het opruimen was. De man kreeg twee bekeuringen die hij meteen diende te voldoen. Hij bleek geen geld bij zich te hebben en wilde dit gaan halen. Hiervoor zou de man achter de agenten aanrijden. Halverwege vonden de agenten het toch verstandiger om de man aan te houden, omdat hij op een dusdanige manier verder reed dat het gevaar voor andere weggebruikers kon opleveren. De man is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring voor zijn gedrag afgelegd. Nu wordt, doordat de man een urinemonster heeft afgestaan, onderzocht of de man mogelijk onder invloed was van verdovende middelen.

W-644-2007 Resultaten aangekondigde alcoholcontrole
In Oost Souburg, Vlissingen, Arnemuiden en Middelburg is vannacht, tussen 19.30 en 05.00 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.
In totaal werden 107 blaastesten afgenomen, maar er werden geen overtredingen geconstateerd. De Walcherse burgers hielden zich vannacht kennelijk goed aan de regels.

O-645-2007 Diefstal uit woning Renesse
Tussen 16.30 uur gistermiddag en 23.30 uur gisteravond is ingebroken in een woning aan de Zeelelieweg in Renesse.
De bewoners van de woning waren afwezig en bij thuiskomst troffen zij een opengebroken huisdeur aan. Toen bleek dat de dader(s) de woning had(den) doorzocht en voornamelijk sieraden meegenomen had(den). De schade loopt in de duizenden euro's.


---- --