Ingezonden persbericht

VVD wil aanvalsplan mobiliteit in Gelderland

De Gelderse VVD wil een aanvalsplan voor de mobiliteit. Gelderland slibt dicht. Maatregelen zijn dus hard nodig. Het kabinet heeft weliswaar voor heel Nederland 100 miljoen extra uitgetrokken maar dat is volstrekt onvoldoende, zegt de Gelderse VVD-leider Jan Markink. "Daar kunnen we in Gelderland nog geen fietspad voor aanleggen terwijl het water tot aan de lippen staat."

De VVD hoort het op de vele tientallen campagnebijeenkomsten van honderden mensen in de provincie: het vervoer over de weg moet beter, de huidige wegen schieten te kort. Voor het OV geldt hetzelfde: dorpen vanaf 1500 inwoners moeten goed bereikbaar zijn.

De VVD wil niet alleen een aanpak van de snelwegen. De mensen in Gelderland vragen juist ook om een aanpak van de provinciale wegen. Voorbeelden van probleemsituaties zijn:

* Zutphen-Doetinchem/A18,
* Zutphen-A1
* Dieren-Apeldoorn
* Rondweg Voorthuizen
* De brug tussen Rhenen en Kesteren
* Winterswijk-Lochem

Voor mensen en bedrijven is de bereikbaarheid in Gelderland een groot probleem. En voor de economie ook. Deze en de vele andere knelpunten kosten het bedrijfsleven in Gelderland miljoenen! Daarom wil de VVD dat het vervoer tussen 2007 en 2011 sterk wordt verbeterd. Ook met slimme maatregelen: transferia, informatieborden voor weggebruikers etc, etc.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met Gelders VVD ljsttrekker Jan Markink, 06 53427666.

Download onze verkiezingskrant op www.vvdgelderland.nl
Voor informatie over de verspreiding van dit persbericht belt u met Trommel Media, Bureau voor Tekst en Communicatie 06 24259656.

Met vriendelijke groet,

Simon Trommel

Trommel Media
Schoolstraat 31
6828