Politie Haaglanden

persberichten 4 maart

Haaglanden, 04-03-2007

Mislukte wisseltruc
Den Haag Een 26-jarige automobiliste uit Den Haag trachtte vrijdag 2 maart om 17.15 uur de politie te misleiden. De vrouw reed over de Bickhorstlaan en werd bij een routinecontrole gecontroleerd. Op het moment dat zij haar auto tot stilstand bracht zagen de agenten dat zij van plaats verwisselde met haar passagier. Al snel bleek waarom. De vrouw had geen rijbewijs en de mannelijke passagier wel. Met een bon op zak mocht hij uiteindelijk verder rijden.

Bulgaar en Colombiaanse onder invloed
Den Haag Een 22-jarige automobilist uit Bulgarije werd zaterdag 3 maart om 02.00 uur aangehouden op de Londonsingel. De man viel op door zijn onzekere rijgedrag. Politieagenten constateerden dat de man onder invloed verkeerde. Hij blies aan het bureau 730 ugl. Hij moest direct de boete van 930,- betalen waarna hij lopend het bureau verliet. Korte tijd later om 05.00 uur hielden agenten op het Spui een 27-jarige Colombiaanse aan. De vrouw reed door rood licht en agenten hielden de vrouw staande. Ook zij verkeerde onder invloed en blies 760 ugl. Zij moet 1050,- betalen en nadat ook zij haar schuld had voldaan mocht ze eveneens lopend verder.

Te hard onder invloed
Den Haag Met 140 km per uur over de Benoordehoutseweg en ook nog dronken. Dat deed een 37-jarige Hagenaar op zaterdag 3 maart om 02.20 uur. Politieagenten haalde de verkeerszondaar van de weg en namen zijn rijbewijs in. De man kan een fikse bekeuring tegemoet zien.

Verdachten vernielingen aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 3 maart drie Hagenaars (15, 18 en 19 jaar) aan. De jongeren hadden enkele autos op het Frederik Hendrikplein vernield en werden door een getuige betrapt. De politie wist het drietal te achterhalen en sloot ze voor nader verhoor in.

Verdachten diefstal fiets aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden zaterdag 3 maart om 17.10 uur in een portiek aan de Betje Wolfstraat zes verdachten aan. De mannen hadden een fiets van een buurtbewoner meegenomen. De agenten stelden samen met enkele buurtbewoners een onderzoek in. Alle kelderboxen werden geopend en in de kelderbox van een 44-jarige Hagenaar werd de weggenomen fiets aangetroffen.

Man met vuurwapen aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden samen met een getuige zondag 4 maart om 04.50 uur in de Papestraat een 22-jarige Hagenaar aan. Politieagenten kregen een melding van de gewapende man en wilde hem aanhouden. De man trachtte om een horecagelegenheid aan de Papestraat in te gaan maar werd door de portier de zaak uitgewerkt nadat hij zag dat de man een wapen bij zich had.

Verdachten diefstal schuttingdelen aangehouden
Den Haag Naar aanleiding van een diefstal op 1 maart van een dertig houten schuttingdelen vanaf een bouwmarkt aan de Markensestraat stelden politieagenten een onderzoek in. Zij zagen zaterdag 3 maart om 17.25 uur in een tuin aan de Markensestraat enkele schuttingdelen liggen. Twee verachten (59 en 37 jaar) werden aangehouden.

Verdachte inbraak auto aangehouden
Den Haag Politieagenten hielden zondag 4 maart om 05.00 uur in een auto aan de Hondiusstraat een 40-jarige Hagenaar aan. De man werd betrapt terwijl hij in een auto aan het inbreken was.

Zonder rijbewijs onder invloed
Leidschendam Een 25-jarige automobilist uit Leidschendam werd zaterdag 3 maart om 22.00 uur aangehouden. De man reed over de Burgemeester Banninglaan en werd gecontroleerd. De man had teveel gedronken en blies 520 ugl. Hij had ook geen rijbewijs. Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Rotterdam raakte zondag 4 maart om 01.30 uur zijn rijbewijs kwijt. Hij werd als beginnend bestuurder op het Damplein betrapt en blies 365 ugl.

Ramkraak in Wassenaar
Wassenaar Nog onbekenden richtten zaterdag 3 maart om 06.50 uur in een elektronicazaak aan de Langstraat een enorme ravage aan. Met een op 2 maart in Amsterdam gestolen Mercedes reden zij dwars door de winkelpui de winkel binnen waarna zij midden in de zaak tot stilstand kwamen. Door de enorme ravage sloeg een deel van het rolluik tegen een links in de zaak staande vitrinekast met dure apparatuur. Onbedoeld blokkeerde het rolluik voor de inbrekers de buit. Waarschijnlijk vertrokken ze hierna ijlings in een licht kleurige Opel en lieten de Mercedes achter in de winkel. Van de daders ontbreekt tot op heden elk spoor. Volgens getuigen waren het minimaal drie personen bij de kraak betrokken. De politie heeft beelden van de beveiligingscameras en zet het onderzoek naar de identiteit van de verdachten voort. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze kraak? Belt u dan met de politie in Wassenaar via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Meisje op scooter aangereden
Wassenaar Een 15-jarige meisje uit Voorschoten werd vrijdag 2 maart om 20.00 uur aan de Luifelbaan aangereden. Het meisje reed op een scooter en schrok van een aankomende personenauto. In plaats van te remmen gaf zij per ongeluk gas en reed daarbij tegen een auto bestuurd door een 45-jarige Wassenaarder. Het meisje raakte lichtgewond aan haar gezicht. Aan het bureau bleek dat het meisje slechts 15 was en daarom nog niet op een scooter mocht rijden. Haar identiteitskaart had zij een jaartje vervalst.

Politie zoekt getuigen bedrijfsbrand
Rijswijk - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een bedrijfsbrand aan de Heulweg. In de nacht van zaterdag 3 maart op zondag 4 maart ontstond aan de achterzijde van een bakkerij aan de Heulweg brand. Twee bedrijfswagens brandde volledig uit. Twee andere raakte zwaar beschadigd. In het pand ontstond flinke rook en roetschade waardoor de bedrijfsactiviteiten stil kwamen te liggen. De ondernemer schat de schade op 500.000,- Hoewel de oorzaak van de brand nog niet duidelijk is, sluit de recherche van Bureau Rijswijk brandstichting niet uit. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het verkrijgenvan de oorzaak van de brand? Belt u dan met de politie in Rijswijk via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen mishandeling
Monster Een 50-jarige inwoner uit Monster werd zaterdag 2 maart in de Obrechtstraat door een aantal jongeren mishandeld. De man liet zijn hond uit en werd zonder enige aanleiding door een groep van vier jongeren aangevallen en mishandeld. De verdachten zijn circa 13-15 jaar oud en hadden een getinte huidskleur. Een van de verdachten droeg een rood petje. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de politie in via Westland via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Straatje keren?
Maasland Een 49-jarige automobilist uit Zoetermeer reed vrijdagavond 2 maart om 18.45 uur tijdens het straatje keren in de Kortebuurt in de berm en zakte daarna weg in de drassige berm. Het voertuig gleed vervolgens gedeeltelijk in het water. Een takelwagen wist erger te voorkomen. De Zoetermeer was verkeerd gereden en wilde in de straat even keren.

Verkeersregelaar ontsnapt aan aanrijding
Maasland Een 54-jarige verkeersregelaar uit Schipluiden ontsnapte zaterdag 3 maart om 14.15 uur aan een aanrijding. De man regelde het verkeer op de post Molenweg met het Gaagpad vanwege de halve marathon in Midden Delfland. Een automobilist die even moest wachten had daar kennelijk niet zo veel zin in. De bestuurder reed toeterend op de verkeersregelaar af die door opzij te springen een aanrijding kon voorkomen. De politie beschikt over het kenteken van de auto en stelt een onderzoek naar de bestuurder in.

Man mishandelt Naaldwijker
Naaldwijk De politie hield zaterdag 3 maart om 23.00 uur in de Rembrandstraat een 37-jarige Hagenaar aan. De man had een 53-jarige Naaldwijker zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. In een horecagelegenheid aan de Rembrandstraat werd de man aangehouden waarbij hij zich verzette tegen zijn aanhouding. De Naaldwijker werd vanwege oogletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Bromfietser gewond na aanrijding
Delft Een 39-jarige Hagenaar raakte vrijdag 2 maart gewond nadat hij met zijn scooter tegen een auto reed. Een 42-jarige automobilist uit Delft sloeg op de Adriaan Pauwsingel plotseling linksaf en zag daarbij de tegemoet komende scooterrijder over het hoofd. Met onbekend letsel werd de man vervoerd naar een ziekenhuis. Na onderzoek mocht hij echter snel weer naar huis.

Gewapend onder invloed
Delft Een 23-jarige Hagenaar werd zaterdag 3 maart om 02.30 uur aangehouden op de Oude Langedijk. De man werd vanwege slingerend rijgedrag aan een nadere controle onderworpen waarna bleek dat hij te veel had gedronken. Hij blies 575 ugl. Tevens bleek de man in het bezit van drugs waarna hij voor nader verhoor werd ingesloten. Vrijwel gelijktijdig werd op de Westlandseweg een 29-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. Ook deze man had teveel gedronken en blies 640 ugl. Aan het bureau bleek dat de man ook drugs vervoerde. Tevens had de man een kogel op zak. Ook hij werd voor verhoor ingesloten. Toen de agenten het voertuig van de man wilde onderzoeken op drugs en vuurwapens bleek zijn vriend met de wagen er vandoor te zijn gegaan. Om 05.40 uur zagen de agenten de auto echter staan op de Jacoba van Beierenlaan geparkeerd staan. In de auto lag een 38-jarige Bulgaar te slapen. Nadat agenten de man hadden gewekt doorzochten zij de wagen en troffen zij een vuurwapen aan. De Bulgaar kon in de cel verder slapen. De politie onderzoekt de zaak.

Iets uit te leggen
Delft Dat heeft een 19-jarige Rijswijker aan zijn moeder. De man nam zonder toestemming van zijn moeder haar auto mee en botste zaterdag 3 maart om 05.15 uur frontaal op een trampaal op de Phoenixstraat. Tot overmaat van ramp had de man ook nog teveel gedronken. Hij blies 755 ugl.

Veel mis met taxi
Delft Een 26-jarige taxichauffeur uit Pijnacker kreeg zaterdag 3 maart om 11.00 uur op het Stationsplein een fikse bekeuring. De vrouw belde al rijdend mobiel en had na controle geen chauffeurspas en werkboekje.

Vrouw (75) veroorzaakt aanrijding in Zuidpoort
Delft Een 75-jarige automobiliste uit Monster veroorzaakte zaterdag 3 maart om 14.35 uur een fikse aanrijding in de parkeergarage Zuidpoort. De vrouw wilde parkeren in de parkeergarage en stopte voor de kaartjesautomaat. Op het moment dat zij haar kaartje uit de automaat wilde trekken trapte zij per ongeluk op het gaspedaal. De vrouw schoot dwars door de slagboom heen en klapte frontaal op een muur en kwam hierna tegen de auto van een 44-jarige inwoner uit Pijnacker tot stilstand. De ravage was enorm. Het rijbewijs van de onfortuinlijke chauffeur werd direct ingevorderd.

Familie aangehouden op verdenking winkeldiefstal Delft Moeder, dochter en schoonzoon werden zaterdag 3 maart om 18.00 uur aangehouden bij een groothandelsbedrijf aan de Schieweg. Het drietal had diverse goederen in tassen gestopt en wilde vervolgens zonder daarvoor af te rekenen de kassa passeren. Dat lukte niet waarna zij door de politie werden aangehouden.

Valse aangifte na aanrijding
Delft Een 40-jarige Delftenaar trachtte zondag 4 maart de politie te misleiden. De man veroorzaakte een aanrijding op de Mozartlaan en reed daarbij een lantaarnpaal omver. Een getuige die de aanrijding zag gebeuren belde direct de politie. Uit onderzoek bleek dat de veroorzaker was doorgereden. De agenten troffen in de omgeving van de Mozartlaan de auto zwaar beschadigd, maar zonder bestuurder aan. Korte tijd later verscheen de 40-jarige eigenaar flink beschonken aan het bureau. Hij wilde aangifte doen van diefstal van zijn auto en trachtte zo de politie te misleiden. De agenten hadden de man snel door en rekenden hem in. Hij blies 695 ugl. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd.

Man (26) beroofd
Pijnacker Een 26-jarige inwoner uit Pijnacker werd zaterdag 3 maart om 23.30 uur beroofd op de Schaepmanlaan. De man stapte uit zijn auto en werd geconfronteerd met twee personen die de man bedreigde met een vuurwapen. Zij dwongen de man tot afgifte van zijn schoudertas en gingen er vandoor. De verdachten zijn circa 18-20 jaar oud en hebben een licht getinte huidskleur. Heeft u informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de politie in Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Drugshandelaars aangehouden
Nootdorp Twee inwoners uit Nootdorp zijn zaterdag 3 maart om 16.50 uur aangehouden op de Noordweg. De mannen zaten in een personenauto en nadat agenten het tweetal controleerden roken zij een hasjlucht. Nadat de auto was onderzocht troffen de agenten 13 ponypaks harddrugs aan. Beide mannen werden voor nader verhoor ingesloten en in verzekering gesteld.

Brievenbus opgeblazen
Zoetermeer Onbekenden bliezen vrijdag 2 maart om 21.00 uur een TNT-brievenbus aan de Eerste Stationsstraat aan flarden. De inhoud lag verspreid op straat. Agenten stelden de poststukken veilig en overhandigden die later op de avond aan een TNT-post aan de Stephersonstraat.

Beginnend bestuurder in de fout
Zoetermeer Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Den Haag werd zaterdag 3 maart om 04.30 uur aangehouden op de Australiëweg. De man blies aan het bureau 220 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Storing aan spoorwegovergang
Zoetermeer Een storing in de spoorwegovergang aan de Eerste Stationsstraat leidde vrijdagavond 2 maart tussen 17.00 en 18.00 uur tot flink wat ergernis van automobilisten. Door de storing bleven de spoorwegbomen gesloten. Autoverkeer slalomde om de dicht blijvende bomen hetgeen zeer gevaarlijk was vanwege het treinverkeer. Politieagenten brachten uitkomst en regelde het verkeer op de spoorwegovergang. Na een uur wist Pro-rail de storing te verhelpen.

Meisje onwel, drie aanhoudingen
Zoetermeer Politieagenten die zondag 4 maart om 01.30 uur op de Dorpsstraat ondersteuning verleende bij een 25-jarige inwoonster uit Zoetermeer die onwel was geworden werden vervolgens door een aantal jongeren onheus bejegend. De jongeren (17-28 jaar) scholden de agenten voor van alles en nog wat uit en werden aangehouden wegens belediging. De vrouw bleek te veel gedronken te hebben en werd na controle GGD vervoerd naar het ziekenhuis.

Zonder licht onder invloed
Zoetermeer Een 36-jarige Zoetermeerder vestigde zondag 4 maart om 04.30 uur de aandacht van surveillerende politieagenten. De man reed over de Van der Hagenstraat en voerde geen verlichting. Nadat agenten de man hierover aanspraken bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 760 ugl en zijn rijbewijs werd ingevorderd.