Politie Zeeland


---

W-646-2007 Getuigen gezocht na mishandeling
Omstreeks 19.15 uur gisteravond is een 53-jarige Vlissinger in de Lindeijerlaan in zijn woonplaats mishandeld.
De man liep nabij de bouwplaats bij een voormalig fietspad in voornoemde straat toen hij vijf mensen zag staan. Hij keek naar de vijf personen en één van hen riep toen: "Wat zit je nou te kijken?" De man maakte een opmerking terug dat hij mocht kijken waar hij wilde en liep door. Ineens kwam er uit het niets een vrouw op hem afgerend en deze vrouw gaf de man een dusdanig harde klap in het gezicht dat de man het bewustzijn verloor. De man viel op de grond en toen hij weer bijkwam merkte hij dat hij geschopt en geslagen werd. Doordat de man halfzijdig verlamd is kon hij geen weerstand bieden aan zijn belagers. De man is overeind geholpen door drie jongens en meisjes die hem ook hebben geholpen zijn spullen bij elkaar te zoeken. De man heeft een pijnlijke kaak overgehouden aan de mishandeling. De politie verzoekt getuigen zich te melden op het politiebureau of te bellen met het algemene nummer van de politie 0900-8844.
Een signalement van de verdachten is bekend, zij het summier:
De jongen was tussen de 15 en 20 jaar oud, hij had een donkere huidskleur en was 1.60 meter lang.
De vrouw was klein, had een gezet postuur en had eveneens een donkere huidskleur.

W-647-2007 Man aangehouden voor vernieling sierbestrating
Vanmiddag rond 14.30 uur is in een horecagelegenheid in de Kerkstraat in Vlissingen een 23-jarige Vlissinger aangehouden.
De man wordt er van verdacht met zijn auto zogenaamde loopings te hebben gemaakt op de nieuw aangelegde natuurstenen sierbestrating op de Oude Markt. Een getuige belde de politie dat een auto hard rondjes aan het rijden was op de nieuwe bodembedekking en dat hierdoor rubberresten achterbleven op de straat. De Zeeuwse politie is ter plaatse gekomen en na onderzoek bleek dat de 23-jarige man voor de vernielingen in aanmerking kwam. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau, maar hij ontkent iets met de vernielingen te maken te hebben. De gemeente kan de schade nog niet precies beramen. De hoogte van de schade hangt er vanaf of er spoorvorming op het plein is ontstaan of niet. Het plein was ontoegankelijk gemaakt voor auto's door er met beton gevulde oliedrums te plaatsen, maar die zijn opzij geschoven. In het ergste geval moet de bestrating weer gedeeltelijk opnieuw gelegd worden.


---- --