SP Noord-Holland

SP in actie voor beter openbaar vervoer

04-03-2007 * Op 2 maart voerde de SP in de hele provincie actie voor beter openbaar vervoer. Lijsttrekker Dago Wellink en Tweedekamerlid Emile Roemer maakten een tour langs de actielocaties. De actie werd een groot succes.

In Hoorn werden flyers uitgedeeld aan treinreizigers. De SP wil dubbel spoor op de traject Hoorn-Enhuizen en Alkmaar-Den Helder, zodat treinvertragingen in de toekomst sterk zullen worden verminderd.

Op een aantal plaatsen onthulden Dago en Emile een bushaltebordje. De SP wil dat er bussen stoppen bij station Heemskerk en dat er tussen Medemblik en Midwoud een rechtstreekse bus gaat rijden.

In Amstelveen werd aandacht gevraagd voor het tekort aan fietsenrekken bij het het busstation. De SP heeft alle fietsen van de bekende rode tomaatspons en een flyer voorzien. Dat leverde een vrolijke aanblik op. De actievoerders kregen veel instemmende reacties van reizigers en winkelend publiek. Veel mensen zijn het met de SP eens dat het onbegrijpelijk is dat de gemeente bij zo'n groot busstation en het centrale winkelcentrum van Amstelveen niet voor voldoende fietsenrekken zorgt, terwijl er wel twee parkeergarages voor automobilisten zijn aangelegd.

Zie voor een overzicht van de andere actief op 2 maart de overzichtskaart.