Ingezonden persbericht

Nijmegen, 4 maart j2007

Twee Nederlands Kampioenen theatersport

De Arrogantjes en Op de Geest Nederlands Kampioen

De arrogantjes uit Utrecht en Op de Geest uit Nijmegen mogen zich beide Nederlands kampioen theatersport noemen. De finale in het Lindenbergtheater in Nijmegen eindigde in een exact gelijke stand.

Het Nederlands Kampioenschap Theatersport werd georganiseerd door theatersportvereniging Op de Geest uit Nijmegen. In totaal deden 37 teams mee aan de voorrondes. Acht teams wisten zich te plaatsen voor het finaleweekend.

Theatersport op niveau is populair bij het publiek. Vrijwel alle wedstrijden tijdens het finaleweekend waren uitverkocht.

Het is zeven jaar geleden dat er voor het laatst een Nederlands Kampioenschap georganiseerd werd. Pluk de dag uit Rotterdam was de vorige kampioen. Wanneer het volgende NK georganiseerd wordt is niet bekend. Op de Geest hoopt dat door het success van de editie van dit jaar andere teams bereid zullen zijn de organisatie van een volgend NK voor hun rekening te nemen.

Meer informatie over het NK theatersport vindt u op www.NKTheatersport.nl
Meer informatie over Op de Geest vindt u op www.opdegeest.nl.
-------
Voor de redactie meer informatie: Martijn Gerritsen 06 51 53 48 17

Kampioenen NK Theatersport 2007

Utrecht: De arrogantjes
De Arrogantjes onstonden in de kroeg bij het theatersportweekend. De spelers van verschillende verenigingen voelden direct een klik. Quote: "Als wij op het podium net zo leuk zijn als nu, dan moeten we samen gaan spelen!" De Arrogantjes waren geboren. Nu, een aantal jaren later, spelen zij met hun eigen impro-show de zalen plat. Van serieus en diepgaand tot snel en komisch en bovenal reuze-muzikaal. Een gevaarlijke kanshebber voor de kampioenstitel, al zeggen ze het zelf! De Arrogantjes zijn: Bart Brouwers, Ingrid Kluft, Jules Oomen, Frank Kupper, Jacqueline Fleskens, Richard Roling

Nijmegen: Op de Geest
Op de Geest is de oudste theatersportvereniging van Nijmegen. Sommige van onze leden behoorden ook al tot de pioniers van eind jaren tachtig. Naast wedstrijden spelen we graag met andere vormen van improvisatie. Maar theatersport blijft. Muzikaliteit, energie en oog voor detail zijn de middelen. Een mooi verhaal en prettig amusement zijn de doelen. En dat houden we vol, desnoods tot in de finale.

Andere deelnemers aan de finaleronde:

Amsterdam: De lelijke eendjes

Gesignaleerd: De meest eigenaardige toneelspelers uit Amsterdam: De Lelijke Eendjes. Op het toneel veranderen ze in 15 mooie zwanen.

Dordrecht: Fijn dank u wel

Fijn Dank U Wel; de enige theatersportvereniging van de oudste stad van Holland telt 9 enthousiaste leden in de leeftijd van twintiger tot Sarah. In muzikale scènes zingen wij ons hoogste lied, tijdens emotioneel spel hebben wij het hart op de lippen, in onze verhalende scènes vindt u altijd de rode draad, maar ook een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, is ons niet vreemd. Kortom: Als Fijn Dank U Wel! voor u optreedt, is zij als een vis in het water.

Amsterdam/Amersfoort/Leiden/Leeuwarden: Pulp

Theatersportgroep samengesteld uit spelers uit Amsterdam, Leeuwarden, Amersfoort, Leiden. Pulp heeft als logo de Phoenix die elke keer weer sterft en dan opnieuw brand. Dit is vaak ook het geval bij Pulp; omdat de spelers vaak zelf te druk zijn in de theaterwereld is er geen tijd voor training alleen wedstrijden. Dat maakt Pulp improvisatie pur-sang waarin niet zelden nieuwe games ontstaan. Pulp is ontstaan als afsplitsing van een andere theatersportgroep. Pulp speelt vaak in wisselende formatives

Amersfoort: Bruin tapijt

Bruin Tapijt (1991) is een gevarieerd gezelschap. Van jonge twintigers tot leeftijden waar je niet meer naar vraagt. Van student tot managementtrainer. Met 11 verschillende persoonlijke speelstijlen: van clown tot jobcoach, van bitch tot elfje. Maar ook met een gemeenschappelijke neiging tot kletsen en een verlangen naar gloedvolle stiltes.

Leeuwarden: Noordersterren

Humor in Friesland? Jazeker! Diepgang in Friesland? Jazeker! Samenwerking in Friesland? Jaaa! Lol in Friesland: Helemaal wel! Waar? De Noordsterren! Al 15 jaar lang zijn de Noordsterren de Theatersportsensatie van elke Leeuwarder theatersport-fanaat. Volle zalen, voldane gezichten van het publiek, een lach en een traan: wat wil je nog meer? Wordt dan dit jaar Friesland eindelijk de Improvisatie-provincie? De Noordsterren: Ambassadeurs van theatersport in Leeuwarden, kenniscentrum voor game-filosofie, de moraalridders tot en met, Tearjerkers, maar vooral een stelletje gekken op toneel.

Nijmegen (buiten bereik)

Meer info:
www.nktheatersport.nl
www.opdegeest.nl

---- --