Magda Francot en Anita Nunez Larraz exposeren bij Galerie Pictura


AIJEN (GEM.BERGEN), 20070116 -- Op zondagmiddag 4 maart 2007 om 15.00 uur opent dhr. Gerrit Luidinga, dichter in obscura, kunstpromotor en publicist/schrijver van kunstboeken de expositie van Anita Nunez Larraz, met haar beelden die vaak ontroerende fragmenten de facetten van het leven van de vrouw uitbeeld en Magda Francot, die een wereld van het Illusionair Realisme - scenes uit haar rijke fantasiewereld gecombineerd met de inspiratie die zij haalt uit muziek en literatuur. Te zien t/m 14 april 2007 bij Galerie Pictura Aijenseweg 16b te Aijen (gem. Bergen L.) 0485-341970 of op www.galeriepictura.nl Open: di. t/m za. tussen 14.00 u. en 17.00 u.

Anita Nunez Larraz, heeft haar studie aan de Hoge School voor Beeldende Kunsten te Amsterdam voltooid. Hier kreeg zij o.a. beeldhouwlessen van Geert Steyn. Al eerder volgde zij diverse ambachtelijke cursussen: comedia del arte-maskers van Juan tajes, etsen, droge naald en aquatint van Theo Eissens, modeltekenen en schilderen van Peter Schenk, modelboetseren van Petra Boolmans, ambachtelijk beeldhouwen van Wijnand Zijlmans en bronsgieten van Benzi Mazliah en Max Bueno de Mesquita. Zij is een traditionele beeldhouwer die haar stenen op ambachtelijke manier hakt en polijst. Het ambacht is voor haar het middel om haar passie tot uidrukking te laten komen. Oerfiguren, oermoeders, tot in perfectie gehakt, gegoten en uiteindelijk gepolijste bronzen. Het scheppingsproces is onder haar handen een natuurlijk samenspel van materiaal en voorstelling, vaak ziet men in ontroerende fragmenten de facetten van het leven van de vrouw uitgebeeld. haar werk getuigt van een grote vormkracht.
Magda Francot's olieverfschilderijen worden gecreëerd in de traditie van de Vlaamse Meesters. Zij woont en werkt in Antwerpen, België, vanouds een belangrijke internationale zeehaven en handelsstad welke ook onze meest bekende schilders heeft voortgebracht. Magda's favoriete medium is olieverf, maar zij werkt ook in pastel, aquarel en kleurpotlood op dezelfde vakkundige manier met een excellent begrip van kleur, licht en schaduw. Zij creeert symbolische kunstwerken alsook portretten in opdracht in al deze media.





Galerie Pictura