Gemeente Reimerswaal


Wiet telen, straf oogsten

Geplaatst op: 05-03-2007

Regelmatig worden er ook in Reimerswaal wietplantages opgerold. Gemeente, politie, netwerkbedrijf Delta N.V. en woningcorporatie hebben afgesproken om hennepteelt keihard aan te pakken.

Wiet wordt gemaakt van hennep. De bloemtoppen van de plant worden geoogst en verwerkt tot wiet. In de wet staat dat het verboden is om wiet te telen. De overheid heeft de taak om de wet te handhaven. Wie de wet overtreedt riskeert een fikse straf!
Hennepkwekers zorgen voor overlast in woningen en maken buurten onveilig.
Zo treedt de politie onmiddellijk op wanneer er aanwijzingen zijn van hennepteelt. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van (maximaal) 2 jaar of een geldboete van EUR 11.250,--. Op professionele hennepteelt staat een gevangenisstraf van (maximaal) 4 jaar en een geldboete van EUR 45.000,--. Ook wordt er een berekening gemaakt van alle inkomsten uit de hennepteelt. Deze inkomsten moeten worden terugbetaald aan de staat. De spullen van de kwekerij wor-den in beslag genomen en vernietigd. De kosten van de ontruiming, het vervoer en de vernietiging van de in beslag genomen voorwerpen worden door de gemeente bij de veroorzaker in rekening gebracht. Het netwerkbedrijf Delta N.V. sluit de stroom af wanneer er met stroom is geknoeid. Er wordt ook aangifte gedaan bij de politie. De stroom wordt pas weer aangesloten wanneer de schade is betaald. Tevens volgt er een navordering over de niet betaalde stroom.
De woningcorporatie zegt het huurcontract op en brengt de kosten van het herstel van de woning bij de huurder in rekening. Tenslotte legt de belastingdienst een naheffing van de inkomstenbelasting op.

Heeft u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel dan de politie tel. 0900 88 44. Indien u het anoniem wilt melden bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0900 7000.

Nationale sportweek 2007>>