Gemeente Gouda


persbericht: koninklijke onderscheiding voor de heer slee (2-3-2007)

Op vrijdag 2 maart 2007 heeft de heer dr. P.H.T.J. Slee een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de burgemeester van Nieuwegein, de heer drs. C.M. de Vos. Gouwenaar Slee kreeg de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de oncologie in Nederland. De uitreiking vond plaats in Nieuwegein tijdens zijn afscheid als internist/oncoloog van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

De heer Slee werkte van 1978 tot 1987als internist/oncoloog in de maatschap Inwendige Geneeskunde van het St. Jozef Ziekenhuis in Gouda en van 1987 tot heden in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Naast zijn werkzaamheden als internist/oncoloog is hij lid van diverse oncologische werkgroepen, zette hij zich volop in voor onderzoek- en opleidingsactiviteiten en zag hij ook nog kans diverse bestuursfuncties te bekleden. Hij heeft in al die jaren zeer veel, met name klinisch onderzoek gedaan naar de effectiviteit van therapieën bij carcinomen. Hij heeft hierover een indrukwekkend aantal publicaties het licht laten zien. De heer Slee is in Nederland een bekend medisch oncoloog die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de oncologie in Nederland.

Naast zijn grote interesse voor oncologie heeft hij sterke affiniteit met tropische importziekten, klinische farmacologie en endocrinologie. Hij zette zich in voor de goede zaken in Afrika. Hij werd drie jaar uitgezonden door Memisa en in tweede instantie door de Stichting Artsen Naar Ontwikkelingslanden van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In Afrika was de heer Slee algemeen arts en geneesheer-directeur van het Mlambe Hospital te Lunzu Malawi.