Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 05-03-2007

Man op gestolen motorscooter aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een jongen aangehouden die met een gestolen motorscooter onderuit was gegaan.

Rond 10.55 uur kreeg de politie een melding dat op de Zamenhofdreef een aanrijding had plaatsgevonden. Getuigen meldde dat de bestuurder inmiddels was opgestaan en met zijn scooter weggelopen. Ter plaatse zagen agenten de jongen met de scooter lopen. Bij het zien van de agenten liet de bestuurder de scooter los en probeerde weg te vluchten. Na een korte achtervolging en zoektocht werd de 16-jarige jongen uit Utrecht aangetroffen en aangehouden. De motorscooter werd voor onderzoek in beslag genomen.

Twee mannen aangehouden voor vernielingen

UTRECHT Op het Janskerhof heeft de politie in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart twee mannen aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.50 uur twee mannen op de Domstraat lopen. De agenten zagen dat één van de mannen een bord weggooide. De mannen 18 en 19 jaar beiden uit Utrecht - werden aangehouden en aangesproken op hun gedrag. Uit onderzoek bleek dat het tweetal op een openbare toilet aan het Janskerkhof was geklommen en de lichtbak van het toilet getrokken. De mannen hadden de lichtbak meegenomen en op de Korte Jansstraat tegen een lantaarnpaal aangegooid.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 4 op maandag 5 heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Letschertweg een auto rijden waarvan één koplamp kapot was. De agenten gaven de bestuurder een stopteken en wilde hem aanpreken op de defecte lamp. Tijdens het aanspreken van de man roken de agenten een sterke alcohollucht. Bij een eerste blaastest bleek dat de 38-jarige man uit Vlaardingen te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 610 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs niet inleveren want dat was al eerder ingenomen voor het rijden onder invloed. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd de man naar huis gestuurd.

Vernielers aangehouden
UTRECHT- Op zondagavond werden enkele vernielers aangehouden. Omstreeks 20.30 uur zag een getuige dat een groep mannen tussen de 19 en 29 jaar een verkeerszuil aan het Stationsplein vernielden. De politie werd gewaarschuwd en in de omgeving werden negen verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor.