Politie Hollands Midden

Datum: 5 maart 2007

Katwijk Aanhoudingen De politie heeft op zondag 4 maart, rond 04.00 uur, drie jongeren aangehouden op de Tramstraat in Katwijk. Een jongen kreeg een bekeuring van een politieagent wegens wilplassen. Anderen jongeren bemoeiden zich met de situatie waarna zij de twee aanwezige agenten die belast waren met horecatoezicht belaagden. De agenten hebben op een gegeven moment om assistentie gevraagd omdat zij te maken kregen met een steeds groter wordende groep jongeren. Met hehulp van assistentie heeft de politie drie jongeren, een 20 jarige en een 22 jarige Katwijker en een 16 jarige Katwijkse aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Katwijk Aanhouding na huiselijk geweld De politie heeft op vrijdag 2 maart, rond 21.05 uur, een 54 jarige Katwijker in zijn woning (straatnaam wordt niet bekend gemaakt) aangehouden nadat zijn vrouw, een 53 jarige Katwijkse aangifte tegen hem deed. Haar man zou haar uitgescholden en geslagen hebben. De politie kwam ter plaatse en heeft de man die onder invloed van alcohol was en zich agressief gedroeg aangehouden en op het politiebureau ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Noordwijkerhout Verkeersongeval De politie heeft op zaterdag 3 maart, rond 18.40 uur, een 28 jarige man uit Lisse aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een hek op de Maandagsewetering was aangereden. De politie kwam na de melding van het ongeval ter plaatse. De bestuurder van de auto zat nog in zijn auto en was gewond geraakt aan zijn hoofd. Agenten roken bij de bestuurder een alcohollucht. De bestuurder is overgebracht naar het LUMC waar een bloedproef is afgenomen om erachter te komen of de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Noordwijk Aanhouding na gebruiken van geweld De politie heeft op zaterdag 3 maart, rond 03.20 uur, een 22 jarige man uit Valkenburg aangehouden nadat hij in een uitgaansgelegenheid aan De Grent ruzie had gekregen met een 20 jarige Voorhouter. De verdachte heeft de Voorhouter daarbij op zijn hoofd geslagen. Hij had een opgezwollen oog. De Voorhouter heeft bij de politie aangifte van mishandeling gedaan. De Valkenburger is op het bureau gehoord en verklaart onder invloed van alcohol te zijn geweest en niet meer te weten wat precies de aanleiding was geweest voor de mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhoudingen na vernielen van auto's De politie heeft op zondag 4 maart, rond 06.40 uur, vier jongens aangehouden op de Hogewoerd in Leiden. De politie zag de jongens tegen een auto aantrappen waarna zij alle vier direct zijn aangehouden. In de omgeving troffen agenten meerdere kapotte auto's aan. Vier auto's in totaal, van drie auto's waren spiegels afgetrapt in een vierde auto was een deuk getrapt. De jongens waren onder invloed en de hoofdverdachte verklaarde zich niets van de vernielingen te kunnen herinneren. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. De politie heeft middels een brief de eigenaren van de vernielde auto's in kennis gesteld zodat zij aangifte kunnen doen bij de politie om de schade te kunnen verhalen.

Leiden Aanrijding met beknelling Op vrijdag 2 maart, rond 23.30 uur, is een bestuurder van een auto zwaar gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom op de Burggravenlaan was aangereden. De politie werd ingeseind en was als eerste ter plaatse. Zij troffen de personenauto tegen de boom aan met de bestuurder nog achter het stuur. De bestuurder naar wat later een 50 jarige man uit Voorschoten bleek te zijn was niet aanspreekbaar en zat bekneld. Hij had geen gordel. De man is door de brandweer uit de auto bevrijd om vervolgens per ambulance overgebracht te worden naar het LUMC. Agenten hadden bij de man een alcohollucht geconstateerd. In het ziekenhuis is bij de Voorschotenaar een bloedproef afgenomen om te bepalen of de man onder invloed achter het stuur was gekropen.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling De politie van Leiden is een onderzoek gestart naar een mishandeling van een 14 jarige jongen uit Leiden. De jongen is op vrijdag 2 maart, rond 17.00 uur, mishandeld door een jongen die zich in een groepje van drie jongens bevond. De jongen maande de Leidenaar die fietste over de Groene Maredijk tot stoppen. De jongen was geen bekende van de Leidenaar en op het moment dat de Leidenaar weer wil doorfietsen krijgt hij een vuistslag. Vervolgens wordt hij door de jongen gebeten en werd hij aan zijn haren getrokken. Vervolgens zijn de drie jongens er vandoor gegaan. De Leidenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft op zaterdag 3 maart, rond 03.00 uur, een 19 jarige Leiderdorper aangehouden. De verdachte zou een 18 jarige Leidenaar hebben geslagen voor een uitgaansgelegenheid aan de Breestraat. De Leidenaar deed aangifte bij de politie nadat hij twee keer door de verdachte op zijn mond geslagen was. De aanleiding van de ruzie is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Bergambacht Aanrijding op de Provincialeweg De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Provincialeweg. De aanrijding ontstond op de vrijdag 2 maart, rond 15.40 uur. Drie auto's reden achtereenvolgend over de Provincialeweg N478 in de richting van de Lekdijk-Oost. De eerste auto op rij bestuurd door een 49 jarige man uit Beverwijk wilde de oprit naar het benzinestation oprijden en remde af omdat er tegemoetkomend verkeer aan kwam rijden. De derde auto op rij, bestuurd door een 54 jarige vrouw uit Lekkerkerk, kon niet tijdig afremmen en botste bovenop de auto voor haar bestuurd door een 39 jarige vrouw uit Bergambacht. Deze schoof door de kracht van de botsing weer op de eerste auto. De bestuurster uit Lekkerkerk is naar het ziekenhuis gebracht omdat zij klaagde over pijn in haar borstkast. Haar auto en die van de bestuurster uit Bergambacht zijn getakeld.

Gouda Verkeersongeval

Op zaterdagmiddag 3 maart 2007 is rond 14.00 uur een personenauto frontaal tegen een bestelauto gebotst. Vermoedelijk heeft de bestuurster een voorrangsfout gemaakt toen zij linksaf wilde slaan op de hoek van de Landluststraat met de Plaswijckweg in Gouda. De 38 jarige bestuurster uit Gouda heeft bekneld gezeten en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Reeuwijk Fietser onder vrachtwagen

Zaterdagmiddag 3 maart 2007 is rond 16.00 uur op de Middelburgseweg in Reeuwijk een 59 jarige man uit Gouda met zijn fiets onder een kleine vrachtwagen terecht gekomen. Vermoedelijk is de vrachtwagenchauffeur achteruit gereden waarbij hij de fietser over het hoofd heeft gezien. Een traumahelikopter heeft de man ter plaatse behandeld. Het slachtoffer is met spoed, onder begeleiding van politieagenten, naar het LUMC in Leiden gebracht.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --