Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Vastgoed Fundament Fonds wijzigt kostenstructuur

Amsterdam, maart 2007 - Het Vastgoed Fundament Fonds voert een aantal wijzigingen door in de kostenstructuur van het fonds. De wijzigingen houden onder meer in dat de aan- en verkoopkosten (0,5 %) worden afgeschaft. Daarnaast wordt de maandelijkse directievergoeding over de activa verhoogd van 0,08% naar 0,11%. Directe aanleiding hiervoor is een aanpassing van de Autoriteit Financiële Markten in de regelgeving rond de handelssystematiek van open-end beleggingsinstellingen.

Als gevolg van deze veranderende regelgeving heeft de directie van het Vastgoed Fundament Fonds besloten vanaf 1 maart 2007 geen aankoopkosten meer in rekening te brengen. De verkoopkosten worden per 1 juni 2007 afgeschaft. De gewijzigde directievergoeding gaat ook 1 juni 2007 in. Het prospectus en de financiële bijsluiter worden aangepast.

De aanpassing van de AFM betekent dat de op- en afslag op de handelskoers alleen mag dienen ter dekking van de kosten die gemoeid zijn met de transacties in de directe en indirecte beleggingen van de beleggingsinstellingen als gevolg van het toe- of uittreden van beleggers.

Het Vastgoed Fundament Fonds bestaat nu ruim 3 jaar. De behaalde resultaten zijn altijd positief geweest, met als voorbeeld het behaalde rendement van 31% in 2006*. Het fonds belegt voor circa 2/3 in direct onroerend goed en circa 1/3 in (Europese) beursgenoteerde vastgoedaandelenfondsen. De aandelen van het Vastgoed Fundament Fonds zijn dagelijks verhandelbaar en de voor uitkering beschikbare winst wordt elk kwartaal in de vorm van dividend aan de beleggers uitgekeerd.



Ingezonden persbericht