Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - goedparkeerders  krijgen tekening bij        |
|     |scholenproject                                            |
Ouders van kinderen die zich aan de verkeersregels houden wanneer zij hun kinderen naar school brengen of ophalen, krijgen de komende week in de Doetinchemse wijk Dichteren een leuke tekening met een compliment, de overtreders helaas niet !

Met dit ludieke idee willen de wijkagent, een politiestudent en verkeersouders en directies van drie basisscholen in de wijk Dichteren de parkeeroverlast rond het Willy Brandtplein aanpakken.

Het probleem Het Willy Brandtplein is een plein waaraan verschillende winkels, drie basisscholen en nog enkele bedrijven gevestigd zijn. Het plein ligt in de relatief nieuwe wijk Dichteren en er wonen dan ook veel jonge gezinnen. Veel kinderen bezoeken de in de wijk gelegen basisscholen en dat zorgt voor de nodige overlast verkeersbewegingen op en rond het plein.

De boosdoeners in dit verhaal zijn vaak de ouders van de schoolgaande kinderen, die hun auto's vlak bij de school parkeren, meestal half op de stoep. De overlast beperkt zich meestal tot de tijdstippen van het brengen en halen van de kinderen.

Aanpak Door de vorige wijkagent zijn er al verschillende overlegsituaties geweest tussen de scholen, de gemeente en de middenstand, maar uiteraard ook tussen de ouders en de school. Met betrekking tot de inrichting van het plein zijn er enkele aanpassingen gerealiseerd (container verplaatst, plein opnieuw ingericht, ondernemers parkeren zoveel mogelijk langs de dijk)

De overlastproblemen leidden meestal tot een tijdelijke oplossing. Er blijven echter gevaarlijke situaties bestaan door auto's die verkeerd geparkeerd staan. Dit geldt niet alleen voor eventuele blikschade, maar vooral de risico's van kinderen die tussen de auto's door rennen. Zij zien het gevaar niet!

Ludieke oplossing Een politiestudent (Vincent Neijenhuis) heeft samen met de huidige wijkagent (Arjan Boelhouwer) het idee opgevat om niet te gaan bekeuren, maar de mensen die zich aan de verkeersregels houden te gaan belonen. In overleg met de schoolleiding hebben kinderen een leuke tekening gemaakt. De eerste tekeningen hebben kinderen op maandag 5 maart met hulp van verkeersouders en agenten uitgereikt. Ouders die in overtreding bleken, hebben een pamfletje gekregen waaruit bleek dat zij niet in de prijzen zijn gevallen. Deze actie wordt zonodig herhaald en over het eventueel bekeuren worden in een later stadium afspraken gemaakt.

Met deze actie hopen de betrokken partijen dat de veiligheid bij alle ouders blijvend op de agenda komt te staan!

Einde bericht


---


---


---

---- --