Ingezonden persbericht


Persbericht - 5 maart 2007

Afshin Ellian en Leon de Winter beginnen duoblog op elsevier.nl

AMSTERDAM, 5 maart 2007 - Schrijver Leon de Winter (53) en rechtsgeleerde Afshin Ellian (41) zijn met ingang van vandaag, maandag 5 maart, een duoblog begonnen op de nieuws- en opiniesite elsevier.nl. Elke (werk)dag leveren de twee dwarse denkers om en om een bijdrage aan deze duoblog. De twee zullen ook, waar mogelijk, reageren op elkaars blog.

Leon de Winter, ook columnist van het weekblad Elsevier, houdt al sinds november 2004, toen elsevier.nl als nieuws- en opiniesite van start ging, een veelgelezen weblog bij op deze site. Afshin Ellian, hoogleraar Sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit aan de Universiteit van Leiden en columnist van NRC-Handelsblad, maakt hiermee zijn debuut bij Elsevier.

De aftrap vandaag is verricht door Ellian, die blogt over de 'vele loyaliteiten van linkse mensen'. Bent u loyaal aan Nederland? Ellian betwijfelt of een persoon tegelijkertijd verschillende soorten loyaliteiten kan hebben. Morgen, dinsdag 6 maart, zal Leon de Winter zijn eerste bijdrage aan de duoblog leveren.

De nieuws- en opiniesite elsevier.nl kan zich verheugen in een snel groeiende populariteit. In de maand februari is de site bezocht door 890.138 unieke bezoekers.

De blog van Ellian en De Winter is te vinden op: http://www.elsevier.nl/duoblog