Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoogland, 5 maart 2007

Fietsen Eén Twee Drie start lente met meer dan 2.500 fietsroutes.

De lente is in aantocht. Ook voor de recreatieve fietser. Vandaar, dat de website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl) het aantal gepubliceerde fietsroutes in Nederland en België heeft uitgebreid tot meer dan 2.500. De populaire fietswebsite komt daarnaast met tal van nieuwe initiatieven. Zoals een speciale rubriek met Bollen en Bloesemfietsroutes. Een prijsvraag rond Molenfietsroutes. Een vernieuwd E-mail-magazine, de Fietsnieuwsbrief, dat inmiddels ruim 7.000 abonnees heeft. Met een Actuele Fietsagenda, die nu al 110 georganiseerde fietstochten telt. Met twee andere nieuwe rubrieken én met de verrassende uitslagen van onderzoek onder haar bezoekers.


* Meer dan 2.500 fietsroutes
Het totaal aantal fietsroutes op de fietswebsite Fietsen Eén Twee Drie is de afgelopen maanden de 2.500 gepasseerd. Dat is een nieuw record. Het aantal volledig beschreven fietsroutes in Nederland bedraagt nu 1.018. Het aantal fietsroutes in België is 435. De routes zijn in beide landen over alle provincies verdeeld. In de rest van de wereld worden 56 volledig beschreven routes gepubliceerd. Het betreft routes in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Vietnam. Het aantal GPS-routes is de magische grens van 1.000 routes overschreden. Het betreft 675 GPS-fietsroutes in Nederland, 241 GPS-fietsroutes in België en 86 GPS-fietsroutes Wereldwijd. De pagina met het totaaloverzicht van alle beschikbare routes heeft sinds het begin van de fietswebsite ruim 2.2 miljoen bezoekers gehad.

Themaroutes: Bollen, Bloesems en Molens
De routes zijn ook op thema te kiezen. In het voorjaar vanaf half april tot half mei, afhankelijk van het weer, staan de bollenvelden volop in bloei. De maand April wordt ook wel de Bloesemmaand genoemd. Vandaar dat Fietsen Eén Twee Drie een speciale rubriek met fietsroutes langs de bollenvelden en de bloeiende bloesems heeft samengesteld. Dit jaar komt er ook een speciale rubriek voor Molenroutes. Dit vanwege het feit, dat het jaar 2007 is uitgeroepen tot het Jaar van de Molens. De prijsvraag van maart gaat hierover. De vraag aan de bezoekers van de site is fietsroutes in Nederland en België op te geven, die een molen passeren. De resultaten zullen gebruikt worden voor een speciaal overzicht van Molenfietsroutes, te publiceren in het voorjaar na afloop van de prijsvraag.

Fietsenmakers: mobiel én populair
Fietsen Eén Twee Drie publiceert niet alleen fietsroutes, maar ook de gegevens van inmiddels meer dan 744 fietsenzaken in Nederland en België. Daaronder zijn de mobiele fietsenmakers, die in opkomst zijn. In de vernieuwde Fietsnieuwsbrief van deze maand wordt gemeld, dat 'de fietsenmakers in Nederland en België onder de bezoekers van de site populair blijven. Niet minder dan 84% heeft zijn/haar laatste fiets gekocht bij een zaak met fietsenmaker'. Aldus een onderzoek.

Meerderheid: 2 sloten op de fiets.
In datzelfde E-magazine, dat inmiddels ruim 7.000 abonnees telt, wordt ook onthuld, dat 'de meerderheid van de fietsende bezoekers aan de site twee sloten voor zijn fiets heeft. 54% gebruikt twee fietssloten en 5% zelfs drie sloten'. Uit de cijfers en de gemaakte opmerkingen blijkt, dat de gemiddelde fietser zeer bang is voor de diefstal van zijn tweewieler. Dat komt overeen met de resultaten van eerder onderzoek. Hieruit blijkt, dat zo'n 45% van de bezoekers van Fietsen Eén Twee Drie - dus recreatieve fietsers - in de laatste vijf jaar wel één of meerdere keren zelf met fietsendiefstal te maken heeft gehad'.

110 georganiseerde fietsevenementen
Opvallend is de groei van de rubriek Actuele Fietsagenda. Hierin worden voor dit jaar nu al 110 fietsevenementen in Nederland en België aangekondigd. Dat varieert van ééndaagse fietstochten tot fietsvierdaagsen, de Fietsmaand in mei en fietsbeurzen. Nieuw is de aandacht voor Fietszoektochten en de activiteiten van de zogenaamde Fietsgildes. Gestart is ook met een rubriek 'Wielerclubs'.

Links

* Bollen en Bloesemroutes: http://www.fietsen.123.nl/bloesemenbollenroutes.htm
* Fietsnieuwsbrief: www.fietsnieuwsbrief.nl

* Actuele Fietsagenda: www.actuelefietsagenda.nl

Nadere informatie (