LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 5 maart 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Marijke Vos - De hoofdgast van Pieter Hilhorst is vandaag de Amsterdamse wethouder Marijke Vos. De Groen Links wethouder wil van Amsterdam de meest duurzame stad van Europa maken. Aan haar de vraag hoe ze dat wil gaan doen. De GroenLinks politica hield zich in de Tweede Kamer onder meer bezig met milieu, buitenlandse zaken, justitie, asielbeleid, landbouw en natuurbehoud. Sinds vorig jaar is Vos in Amsterdam wethouder voor de portefeuille zorg, milieu, personeel & organisatie, openbare ruimte en groen van Amsterdam.

Renate Dorrestein - Ook te gast is Renate Dorrestein. Samen met Corrie van Binsbergen en band gaat ze op tournee met het programma 'Het duister dan ons scheidt'. Het literaire concert is spannend als een film van Hitchcock, een bijzondere mengeling van humor en suspense.

Vaste onderdelen

Chef Globalisering - Journalist Evert Nieuwenhuis brengt als Chef Globalisering regelmatig in Desmet Live nieuws en wetenswaardigheden over het proces van globalisering, waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken. Als auteur van het boek 'De grote globaliseringsgids' weet hij als geen ander deze term uit te leggen en te illustreren.

De Eerste Bladzijde - In de nieuwe rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Michiel Romeijn - In de rubriek 'Mensen in het nieuws' geeft Michiel Romeijn zijn eigenzinnige visie op de actualiteit.

Live-muziek - Als de Ministers komen is er echt iets aan de hand. De veelal ingetogen liedjes van Tim Driessen vragen de volledige aandacht van de luisteraar voor de grote dingen in het leven, die zich meestal in de kleinste dingen aan ons openbaren. De liedjes worden gebracht onder begeleiding van Joop Leemans op gitaar, Renske Lambert op contrabas en Tony van den Broek op drums.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT