Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 1 maart 2007

Soester logiesverschaffers bieden gemeente cheque van 134.000 euro aan

Op maandag 5 maart overhandigen ook dit jaar de Soester logiesverschaffers een cheque aan de Wethouder van Financiën de heer Bert Krijger. Dit jaar is de waarde van de cheque ruim 134.000,00 euro. Het betreft de afdracht van de op vrijwillige basis overeengekomen bijdrage welk in 2006 door de gezamenlijke logiesverschaffers in de gemeente Soest is bijeengebracht.

Dit jaar was het verre van eenvoudig het beoogde bedrag, dat volgens een inspanningsverplichting middels een convenant met Soest was overeengekomen, bij elkaar te schrapen. Vrijwel alle logiesverschaffers werden in 2006 geconfronteerd met een landelijk teruglopende bezetting (bron CBS). Daar bovenop kwam het faillissement van het hotel "Het Witte Huis" in 2006. Ook camping King's Home had te maken met scherpe terugval van het aantal gasten veroorzaakt door buitengewone omstandigheden. Inmiddels heeft in 2007 hotel het Witte Huis een nieuwe doorstart gemaakt en is King's Home weer onder de hoede van een nieuwe eigenaar.

Het toch nog behalen van een dergelijk groot bedrag onder deze moeilijke omstandigheden is een prestatie waar het bestuur van de Stichting Logiesverschaffers Soest hard voor heeft gewerkt maar ook niet in geringe mate trots op is.

Uiteraard zal de besteding van het bedrag ook dit jaar weer ten gunste komen van de verbetering van de toeristische infrastructuur in Soest. Wethouder Krijger zal maandag 5 maart bekend maken aan welke door de Soester logiesverschaffers voorgedragen projecten, het College na vaststelling door de Soester gemeenteraad heeft besloten de opbrengst te besteden.

De overdracht zal maandag 5 maart plaatsvinden in "Hilton Royal Parc", Van Weerden Poelmanweg 4, Soestduinen om 15.30 uur. Uiteraard zijn naast de Soester logiesverschaffers, de pers en de leden van de Soester gemeenteraad ook overige belangstellenden van harte welkom.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt bijna 1.800 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.


---

Noot voor de redactie (

Vereniging van Recreatieondernemers Nederland