Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers


PERSMEDEDELING VAN KAMERVOORZITTER Herman DE CROO

NATURALISATIEDOSSIER JOHNNY HALLYDAY

Kamervoorzitter De Croo wijst Kamerlid Van der Auwera op haar plichten


---

Na de plenumzitting van 1 maart ontving Kamervoorzitter Herman De Croo Kamerlid Van der Auwera (CD&V) vergezeld door haar fractievoorzitter Pieter De Crem.

Na de vele verklaringen in de media inzake de naturalisatieaanvraag van de heer Smet (Johnny Hallyday) heeft Kamervoorzitter De Croo meegedeeld dat hij de voorzitter van de commissie voor de Naturalisaties, de heer Hove formeel de opdracht heeft gegeven de leden die dergelijke naturalisatiedossier behandelen op hun zwijgplicht te wijzen zoals overigens uitdrukkelijk voorzien in het Kamerreglement (art. 67).

Daar het specifieke dossier echter reeds meerdere malen, onder andere in september 2006, ruim in de media kwam en hierdoor een soort publiek karakter verwierf, besloot Kamervoorzitter De Croo de zware sanctie 3 maanden 20% bruto weddevermindering niet toe te passen.

Brussel, 5 maart 2007.

Kamer van volksvertegenwoordigers - B-1008 Brussel D. Van den Bossche Tel. : 02/549 81 77 ­ 0473 98 03 41 - Fax : 02/549 83 02 - E-mail : dominique.vandenbossche@dekamer.be