AutoRai

De Kia cee'd Sporty Wagon modelreeks maakt debuut in Genève

(2/16/2007)
De volledig nieuwe Kia cee'd Sporty Wagon zal op 6 maart productierijp zijn wereldpremière beleven tijdens de 77e Salon de lâAutomobiles in Genève. Deze nieuwste Kia is voorzien van een unieke, vergrote achterklep, waardoor de toegang tot de laadruimte uitstekend is. âDe nieuwe Kia ceeâd Sporty Wagon behoudt alle kenmerken van de ceeâd hatchback en hij biedt de consument extra praktische toepassingsmogelijkheden en verscheidenheid, met een uniek ontwerp van de achterklep, terwijl het stijlvolle, onderscheidende uiterlijk met een echt sportieve beleving behouden blijft,â licht de heer Jean-Charles Lievens, Senior Vice President Kia Motors Europe het nieuwste Kia-model toe. âTerwijl het rijgedrag, de handling en de prestaties op hetzelfde niveau zijn als bij de hatchback, zal de Sporty Wagon ook beschikbaar zijn met dezelfde uitgebreide reeks motoren en specificaties als het zustermodel. De Sporty Wagon zal zeker bestaande Kia klanten aanspreken en Europese consumenten aantrekken die hiervoor ons merk nog niet hadden overwogen.â

De 4.5-meter lange ceeâd Sporty Wagon heeft een ongebruikelijk lange wielbasis en zal toonaangevend zijn in zijn klasse op het gebied van passagiers- en bagageruimte, en daarbij tevens een hoog uitrustingsniveau en state-of-the-art actieve en passieve veiligheid bieden. Klanten zullen kunnen kiezen drie uitrustingsniveau (X-tra, X-ecutive en X-clusive), vijf motoren, met manuele of automatische transmissie, en een omvangrijke serie van optionele accessoires.

Terwijl de wielbasis met 2.650 mm hetzelfde is gebleven, is de totale wagenlengte met 235 mm toegenomen om de laadcapaciteit en de veelzijdigheid te bevorderen. Die toegenomen lengte is terug te vinden achter de achterwielen, terwijl ook de hoogte met 10 mm is toegenomen. De bagagecapaciteit is gegroeid naar 534 liter â met de lading opgestapeld tot de onderkant van de achterruit inclusief de standaard uitgevoerde beklede opbergvakken van 55 liter onder de laadvloer. Dat is bijna 200 liter meer dan in de ceeâd hatchback.

De achterklep van de ceeâd Sporty Wagon is volledig nieuw, uniek in het C-segment, en ontworpen om een uitstekende toegang tot de bagageruimte te verschaffen. Vergeleken met de ceeâd hatchback zijn de scharnieren boven 225 mm naar voren geplaatst. Door de scharnieren zo ver naar voren te plaatsen heeft de achterklep bij het openen minder ruimte nodig. Daardoor kan de gebruiker dichterbij de auto staan en kan de achterklep ook worden geopend wanneer er weinig parkeerruimte is.

Voor de nieuwe ceeâd Sporty Wagon biedt Kia haar klanten dezelfde keus uit vijf Euro4 motoren en transmissies als het hatchback model. De vermogensafgiftes variëren van 109 tot 143 pk, waaronder de compleet nieuwe, fluks reagerende 1.6 liter dieselmotor, die door Kia in Slowakije wordt geproduceerd.

De lancering van de Kia ceeâd familie (vijfdeurs hatchback - vanaf december vorig jaar, vijfdeurs Sporty Wagon â vanaf augustus en de driedeurs Sporty Hatch â vanaf december) betekent een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Kia. Het op de markt brengen van dit trio betekent de start van een nieuw tijdperk. Het zijn de eerste Kiaâs ooit die ontworpen en geproduceerd zijn in Europa en het zal een kwalitatieve revolutie betekenen voor het merk.

Teneinde de kwaliteit van deze nieuwe modelreeks te onderstrepen verleent Kia voor alle cee'd modellen een opmerkelijke garantie van 7 jaar/150.000 kilometer, die overdraagbaar is op volgende eigenaren.