AutoRai

Wereldpremière voor compleet nieuwe Kia ex_ceeâd cabrio concept car

(2/23/2007)
Kiaâs prachtige en compleet nieuwe ex_ceeâd cabrio conceptauto beleeft op 6 maart in Zwitserland zijn wereldpremière tijdens de 77e Salon de lâAutomobiles in Genève. De styling van de ex_ceeâd cabrio is het werk van Peter Schreyer, Design Chief van Kia, en geeft duidelijk aan dat Kia in staat is om onder zijn leiding een fantastische cabriolet te ontwikkelen.
De ex_ceeâd, die is gebaseerd op de nieuwe driedeurs ceeâd Sporty Hatch (waarvan de productiestart in Slowakije gepland staat voor december), heeft dezelfde wielbasis, maar beschikt over diverse nieuwe carrosseriedelen. Tegelijkertijd deelt de ex_ceeâd dezelfde bodemplaat en tal van onzichtbare componenten met de driedeursuitvoering en is hij uitgerust met een elektrisch bedienbaar stoffen vouwdak.

Door de ex_ceeâd te voorzien van een stoffen dak kiest Kia bewust voor haar eigen aanpak in plaats van de trend te volgen van cabrioâs met een metalen vouwdak. Peter Schreyer heeft extra aandacht besteed aan het ontwerpen van een klassieke cabriolet met een traditionele softtop: âIk ben er van overtuigd dat het stoffen dak weer terugkeert. We hebben allemaal lange tijd met het romantische idee van het rijden in de open lucht geleefd en voor mij vormt het stoffen dak een onmiskenbaar element van een echte cabrio.â

Met zijn lichte wigvorm, de gespierde flanken met daaronder 19 inch lichtmetalen wielen, en een agressieve neus met een dynamisch ontwerp, is de ex_ceeâd dankzij zijn vorm direct herkenbaar in de cabrioletmassa. De cabrio conceptauto is voorzien van een âmeringue whiteâ carrosseriekleur met een stoffen kap in de kleur âbitter chocolateâ â tinten die ook in het tweekleurige lederen interieur terugkomen.

âMet dit nieuwe cabrio studiemodel bewijst Kia opnieuw dat het een jonge, stijlbepalende onderneming is die weet hoe je elegantie met dynamiek moet verenigen,â verklaart de heer Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President en COO van Kia Motors. âDe Kia ex_ceeâd vormt een fris en esthetisch hoogtepunt in onze geschiedenis, een veelbelovend teken van het groeiende internationalisme van ons merk en een grote stap voorwaarts in het proces van de overgang naar een Europese onderneming met Koreaanse ârootsâ.â

ceeâd modelfamilie markeert historische mijlpaal De introductie van de Kia ceeâd modelreeks (vijfdeurs hatchback sinds december 2006, vijfdeurs Sporty Wagon vanaf augustus 2007 en driedeurs Sporty Hatch vanaf december 2007) betekent een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Kia. De lancering van dit trio markeert de start van een nieuw tijdperk. De drie ceeâd-uitvoeringen zijn de eerste Kiaâs ooit die in Europa zijn ontworpen en worden geproduceerd en die het kwaliteitsniveau van het merk op een nog hoger plan brengen.

Om de kwaliteit van deze nieuwe productreeks te onderstrepen voorziet Kia alle ceeâd-varianten van een indrukwekkende garantietermijn van zeven jaar / 150.000 kilometer, die op volgende eigenaren overdraagbaar is.