Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Informatieavond Stedenbouwkundige randvoorwaarden Hordijkerveld en Smeetsveld

Op dinsdag 6 maart vanaf 19.30 uur vindt er over deze randvoorwaarden een informatiebijeenkomst plaats in Verpleeghuis Smeetsland aan de Pietersdijk 60.

Deelgebied 2 Hordijkerveld en Smeetsveld
Hordijkerveld vernieuwt. Dit met als doel om ervoor te zorgen dat Hordijkerveld ook in de toekomst een prettige wijk blijft om in te wonen. De vernieuwingsopgave voor deze wijk is in 2004 vastgelegd in het Masterplan. Onderdeel van dit plan is de bouw van circa 200 nieuwe eengezinswoningen in Deelgebied 2 en circa 55 nieuwe eengezinswoningen in Smeetsveld. Woningcorporatie Vestia en deelgemeente IJsselmonde hebben voor deze nieuwbouwplannen de Stedenbouwkundige randvoorwaarden uitgewerkt.

6 maart informatieavond
De Stedenbouwkundige randvoorwaarden zullen worden gepresenteerd door de Dienst Stedebouw en Volkshuisvesting. Tijdens deze avond zijn ook vertegenwoordigers van de deelgemeente en van woningcorporatie Vestia / Estrade projecten aanwezig. Mede op basis van de uitkomsten van deze informatieavond stelt het dagelijks bestuur van de deelgemeente de stedenbouwkundige randvoorwaarden vast.

Bebouwingsgrenzen en inrichting buitenruimte
De Stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn eisen waaraan het ontwerp van de nieuwe woonblokken en de omliggende buitenruimte aan moeten voldoen en waarmee de architecten straks aan de slag gaan. Zo geven de Stedenbouwkundige randvoorwaarden bijvoorbeeld antwoord op vragen als:
* Waar liggen de bebouwingsgrenzen?

* Hoe wordt het verkeer en het parkeren geregeld?
* Welke eisen worden er gesteld aan de inrichting van de buitenruimte?


1. Deelplan 2 (het gebied links op het kaartje) 2. Smeetsveld (het gebied rechts op het kaartje)