Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie MEO&W

Op dinsdagavond 6 maart vergadert de commissie Maatschappelijke en Economische Ontwikkeling & Welzijn vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groene tuin 317.

De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar. Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Vragenhalfuur

5. Verslag en actiepuntenlijst commissie MEO&W 16 januari 2007
6. Ingekomen stukken

7. Impressierapport allochtone ouderen IJsselmonde
8. Voortgang Wet maatschappelijke ondersteuning
9. Voortgangsrapportage commissie MEO&W

10. Actieplan Wijkeconomie 2007

11. Actieplan Werk 2007

12. Sluiting

Impressierapport allochtone ouderen
Een vertegenwoordiger van de Stichting Ouderenwerk IJsselmonde zal het rapport toelichten aan de commissie. De commissieleden kunnen hierna in eerste termijn vragen stellen aan deze vertegenwoordiger en aan de verantwoordelijk portefeuillehouder. In tweede termijn wordt bij de commissieleden geïnventariseerd welke standpunten zij hebben ten aanzien van het rapport en eventuele verdere vervolgstappen binnen de deelgemeente IJsselmonde.

Actieplannen Werk en Wijkeconomie
In de actieplannen wordt het beleid beschreven van het programma Werk en Economie van het beleidsprogramma Werk in uitvoering van de deelgemeente voor de jaren 2006-2010. Daarnaast worden meer specifiek de instrumenten en activiteiten voor 2007 beschreven. Ook dit jaar zijn de actieplannen resultaatgericht en geven ze een overzicht van onze ambities op het gebied van wijkeconomie en werkgelegenheid.

De deelgemeente hoopt daarbij constructief samen te werken met de stedelijke en deelgemeentelijke partners.
De commissieleden krijgen in eerste termijn gelegenheid om zich uit te spreken over de actieplannen en op hoofdlijnen over de actieplannen vragen te stellen aan de portefeuillehouder. In tweede termijn wordt bij de commissieleden geïnventariseerd welke standpunten zij hebben ten aanzien van de actieplannen en welke vervolgstappen de deelraad hierin wil nemen.