Belgische Federale Overheid


27-02-2007

« Felink »: vrouwen binnen de overheid zetten een netwerk op

Het project Felink gaat van start op 6 maart.

Felink is een netwerk binnen de overheid met focus op vrouwen. Het wil alle vrouwen binnen de federale overheid ondersteunen bij het uitbouwen van hun netwerk en bij hun persoonlijke ontplooiing en loopbaan.

Felink wil ook een impuls geven aan de diversiteit binnen de federale overheid door de aandacht te richten op de gelijkheid man/vrouw binnen de professionele context en het management hiervoor te sensibiliseren.

Felink biedt vrouwelijke ambtenaren in de eerste plaats een netwerk aan om elkaar te ontmoeten, contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen. Netwerken is belangrijk. Vrouwen maken ruim de helft van het totale personeelsbestand bij de federale overheid uit. Toch is amper 14,3 % van de mandaathouders een vrouw. De praktijk toont aan dat vrouwen vaak te weinig of op de verkeerde manier aan hun persoonlijke netwerken bouwen. Dat heeft een weerslag op hun carrièrekansen.

In 2007 pakt Felink uit met een eigen website en weblog en staan er verschillende bijeenkomsten met interessante gastsprekers op de agenda rond thema's zoals mentorship, netwerken, gendermainstreaming,... Daarnaast zijn ook een aantal interactieve workshops gepland.

Klik hier om de uitnodiging voor het Felink doopevent op 6 maart te bekijken.

---