Gemeente Wijk bij Duurstede

Informatieavond Brede school voor inwoners Cothen

Op dinsdag 6 maart vindt er in 't Dorpshuys aan de C.B. Kentiestraat in Cothen een informatieavond plaats over de Brede school in deze kern. De avond is bestemd voor de inwoners van Cothen en andere belangstellenden of belanghebbenden. De avond begint om 20.00 uur, de deuren zijn geopend vanaf 19.45 uur.

Ontwerp
Tijdens de avond wordt het ontwerp van de Brede school getoond en krijgen de aanwezigen de gelegenheid de architect hierover vragen te stellen. De Brede school komt te staan aan het Overrijnse Veld en hierin worden de Beatrixschool en de Speelhoek gevestigd. Zowel de Beatrixschool als de Speelhoek zijn erg blij met dit ontwerp, waarbij de eigen identiteit behouden blijft. De welstandscommissie heeft zich positief uitgesproken over het ontwerp.

Gebouw van belang voor heel Cothen
In het gebouw is rekening gehouden met ruimte voor Cothense verenigingen. De buitenschoolse opvang krijgt eveneens in de Brede school een prima plaats. Hierdoor is de Brede school van groot belang voor het hele dorp.
Het gebouw bestaat uit één bouwlaag, waardoor het erg mooi in de omgeving past. Centraal in het gebouw ligt een grote gemeenschapsruimte, die ook gebruikt kan worden voor voorstellingen van verenigingen.

Wat is een Brede school?
Een Brede School is een school waar behalve het geven van onderwijs ook andere activiteiten plaatsvinden. Dit gebeurt voor of na schooltijd of tussen de middag. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van voor- of naschoolse opvang, de peuterspeelzaal en de activiteiten die na schooltijd worden georganiseerd.

Programma 6 maart
19.45 uur inloop met koffie/thee
20.00 uur welkomstwoord door wethouder Aukje Boer 20.15 uur presentatie door architect Peter Zandbergen van AGS Architekten & Planners
21.00 uur pauze
21.15 uur gelegenheid tot het stellen van vragen 22.00 uur einde avond