Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 048

datum: 5 maart 2007

Tentoonstelling "Milieu in eigen huis .. Hoe is dat bij jou thuis?" in het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie

In het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie is van dinsdag 6 maart tot en met zondag 24 juni 2007 een tentoonstelling te zien over de invloed die mensen zelf hebben op klimaatverandering. En dan vooral in het dagelijks leven thuis. De tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar.

Invloed op klimaatverandering bij jou thuis
Tijdens de tentoonstelling komen vragen zoals "design of duurzaamheid?" en "houd je rekening met energieverbruik?" aan de orde. De (jonge) bezoekers worden zich bewust van klimaatveranderingen, de oorzaken, de gevolgen en wat je zelf daaraan kan doen. Drie thema's staan centraal: energie, water en afval. Aan de hand van een vragenlijst wordt duidelijk hoe milieubewust je leeft.

De tentoonstelling in een striphuis
De tentoonstelling speelt zich af in een striphuis dat ligt aan de Mezenlaan 7. Hier wonen Femke en Noah. Hun ouders zijn een weekje op vakantie en oma komt oppassen. Femke vindt een klein, zwak en zielig koolmeesje. Samen met oma brengen ze het vogeltje naar de Vogelopvang. Daar zien ze nog veel meer zwakke vogeltjes en beseffen ze dat Kareltje de Kat niet de schuldige is. Ze komen erachter dat het door de "klimaatverandering" komt dat de vogeltjes verzwakt raken. Omdat het warmer wordt, kruipen de rupsen eerder dan normaal uit hun eitjes om lekker blaadjes te eten. Maar de koolmezen leggen hun eitjes niet eerder! Dus als de jonge vogeltjes honger hebben, zijn er geen rupsen meer. Het hele verhaal over Femke, Noah en hun oma is te vinden op www.amersfoort.nl/cnme.

Openingstijden
De tentoonstellingsruimte is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 - 17.00 uur en op woensdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur. Vanaf 1 mei ook op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Het CNME is te vinden op Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21 te Amersfoort.

Informatie: Kitty Walter, communicatieadviseur, e-mail kj.walter@amersfoort.nl, telefoon 033 469 52 00 of Nelly Swijnenburg, coördinator Educatie CNME, e-mail n.swijnenburg@amersfoort.nl.

---- --