Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Deelnemers TALENT EVENT bekend
In de Haagse regio wemelt het van het talent

Maar liefst 44 acts met in totaal 168 jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving hebben zich de afgelopen maanden aangemeld voor het coachingtraject van het TALENT EVENT. Precies de helft van deze acts is geselecteerd voor een plek in een van de voorrondes die in april worden gehouden.

Er zijn voorrondes in drie categorieën: urban, pop/rock en overig. Van de deelnemers zal uiteindelijk per voorronde één act doorgaan naar de finale die 22 juni a.s. in de Dalton-school aan de Aronskelkweg zal plaatsvinden. De beste act wint 500 euro, veel media-aandacht en drie festivaloptredens. De kwaliteit van de inzendingen was dermate hoog dat de organisatie op het laatste moment besloot nog een zesde voorronde in te gelasten om nog meer muzikanten in de gelegenheid te stellen hun muziek live aan een groot publiek te presenteren.

Maandagavond 5 maart j.l. heeft de jury van Talent Event zich gebogen over alle inzendingen. Zij hadden de ondankbare (of misschien juist wel dankbare...) taak uit al die inzendingen uiteindelijk 22 acts te selecteren. Een taak die nog moeilijker werd omdat de kwaliteit van de ingezonden demo's zo uitzonderlijk hoog was. Eén ding is duidelijk: in de Haagse regio wemelt het van het talent. De jury bestond uit Johan Witt en Rick Jillissen van Ready To Play (Musicon), Vico Sneep van het Haags Pop Centrum en Arie Spaans van het Koorenhuis.

De acts die niet zijn geselecteerd voor de voorrondes blijven betrokken bij TALENT EVENT. Aan al deze acts worden op maat gesneden, gratis workshops en/of clinics aangeboden, waar de muzikanten veel profijt van zullen hebben om de kwaliteit van de muziek en de kennis van het vak van muzikant te kunnen verbeteren. Natuurlijk zijn al deze muzikanten ook welkom bij de afsluitende muzikantendag (22 juni in Dalton Den Haag) waar tientallen workshops, demonstraties, clinics, proeflessen en lezingen voor de jonge muzikanten worden gehouden.

Meer informatie is te vinden op de website www.talentevent.nl

R.G. RUIJS STICHTING

Nutshuis/Riviervismarkt 5

Postbus 16685

2500 BR Den Haag

t. 070 360 4354

m. 06 5189 7233

info@stichtingruijs.nl

www.stichtingruijs.nl

TALENT EVENT is een project van de R.G. Ruijs Stichting in samenwerking met en met dank aan: Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Stichting Boschuysen, Haags Pop Centrum, Musicon, De Paap, Bazart, cafe Paard van Troje, Plein Open, Koorenhuis, Ready To Play, Nutshuis, Zeeheldenfestival, Haags Pop Podium LIVE en 3VOOR12/Den Haag.

De indeling van de voorrondes is als volgt:

Woensdag 11 april - De Paap (categorie pop/rock)

. Hangover (Wassenaar)

. Joker & the Majesties (Den Haag)

. Venus (Den Haag)

Donderdag 12 april - Bazart (categorie urban)

. Blarix (Den Haag)

. Danique & Jorden (Delft)

. DM-PRO (Delft)

. Nitro Squad (Den Haag)

. Rapattack (Den Haag)

Zaterdag 14 april - Musicon (categorie pop/rock)

. 19th Nervous Breakdown (Den Haag)

. 4Some (Den Haag)

. Straight Ahead (Den Haag)

Maandag 16 april - Nutshuis (categorie overig)

. Grumpy Guts (Leidschendam)

. Lara Sprangers (Den Haag)

. Squirrel and the Hazelnuts (Den Haag)

. Tim Urbanus (Voorburg)

. Doeshka Vrede (Den Haag)

Woensdag 18 april - Café Paard van Troje (categorie pop/rock)
. EMU (Den Haag)

. Coinage (Den Haag)

. Crap Suzette (Westland)

Vrijdag 20 april - HPC Muziekcafé (categorie pop/rock)
. The And (Den Haag)

. F (Westland)

. The Socks (Den Haag)

Reservebands: Confusion (Den Haag), Ace On Fire (Den Haag), All Missing Pieces (Den Haag), Ace (Den Haag), Punkture 89 (Den Haag).

---- --