Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Mannen onwel bij schilderen scheepsruim

Publicatiedatum: 6-3-2007 9:42:53

RENKUM - Twee mannen zijn maandagochtend onwel geworden tijdens schilderwerkzaamheden in een scheepsruim in de haven bij papierfabriek Parenco in Renkum. De slachtoffers, 31 en 35 jaar oud en opvarenden van het motorschip, zijn met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. De beide bemanningsleden werden door collegas in het ruim aangetroffen nadat ze waren vermist. De twee bleken in de kennelijk niet geventileerde ruimte met verf in de weer. Door de brandweer werden de beide mannen uit het ruim gehaald. Door de brandweer is de verf veiliggesteld en later aan de Arbeidsinspectie overgedragen voor onderzoek.
(07-034484)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs Harskamper ingevorderd na gevaarlijk rijden
Publicatiedatum: 6-3-2007 9:42:01

LUNTEREN - Agenten van de onopvallende videosurveillance van het verkeershandhavingsteam hebben maandagavond in Lunteren het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige automobilist uit Harskamp. De man wordt gevaarlijk rijgedrag verweten. De agenten zagen de Harskamper omstreeks halfzes met hoge snelheid voorbij komen op de Meulunterseweg en besloten hem een tijdje te volgen. Op een gegeven moment zagen ze de man een andere auto inhalen. Maar op dat moment naderde er een fietser uit tegenovergestelde richting. Om een aanrijding te voorkomen zagen de agenten de fietser de berm in rijden. De automobilist zag zich genoodzaakt eerder naar rechts te gaan waardoor hij de ingehaalde bestuurder de weg afsneed. De Harskamper werd daarop aan de kant gezet en met zijn rijgedrag geconfronteerd. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.
(07-34924)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdacht trio krijgt dagvaarding wegens diefstal
Publicatiedatum: 6-3-2007 9:41:12

BENNEKOM - Het verdachte trio dat maandag in de vroege ochtenduren door de politie werd aangehouden is in de loop van dezelfde dag vrijgelaten. Justitie besloot hen te dagvaarden. Het trio, een 21-jarige Vlaardinger, een 24-jarige man uit Breda en een 25-jarige vrouw uit Zwolle had bekend bij een slooppand in Wageningen koper te hebben weggehaald. De man uit Breda en de vrouw bleken ook nog boetes te hebben openstaan die inmiddels zijn betaald. Het aangetroffen metaal werd in beslag genomen. Door de gemeente Wageningen, eigenaar van het pand, is aangifte gedaan van diefstal.
(07-034369)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerkers opgepakt na vernieling ruit

Publicatiedatum: 6-3-2007 9:40:33

NIJKERK - Vier Nijkerkers (twee van vijftien, één van veertien en een dertienjarige) zijn maandagavond in hun woonplaats door de politie opgepakt op verdenking van vernieling van een ruit. De vier konden met behulp van getuigen worden aangehouden. Omstreeks kwart voor acht sneuvelde er op het Plein een ruit van een winkel waarop de politie werd gewaarschuwd. Die trof bij aankomst een getuige die een groep jongeren had zien wegrennen. Bij een zoektocht in de buurt werden drie jongens op de Kleterstraat aangehouden. De vierde meldde zich later in het politiebureau en werd ook aangehouden. De vier zijn later op de avond na verhoor vrijgelaten. De veertienjarige had bekend de ruit met een fietsslot te hebben vernield. Justitie beslist wat er met hem gebeurt.
(07-034914)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053