Politie Hollands Midden

Datum: 6 maart 2007

Katwijk Aanhouding verdachte poging tot inbraak De politie heeft maandagavond 5 maart rond 22.50 uur achter een woning aan de Suurmondstraat een 36 jarige man uit Katwijk aangehouden. De politie was eerder op de avond al door een buurtbewoner gebeld dat een man een raam van een woning had vernield. Hij was daarna weggelopen maar werd nu weer gezien bij het raam. De politie trof hem inderdaad bij het raam aan. Een aannemelijke verklaring voor zijn aanwezigheid had hij niet en werd dan ook aangehouden voor poging tot inbraak en het vernielen van een ruit. Hij is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Leiderdorp Verdachte van fietsdiefstal aangehouden Dinsdagmorgen 6 maart rond 06.10 uur is op de Weversbaan een 14 jarige jongen uit Leiderdorp aangehouden. Een agent die daar in zijn vrije tijd reed zag twee jongens fietsen waarvan de verdachte een vrij nieuwe fiets op z'n schouder meevoerde. Omdat hij de zaak niet vertrouwde besloot hij de twee aan te spreken. Eén van de jongens koos eieren voor zijn geld en ging er snel vandoor. De overgebleven jongen gaf toe dat de fiets niet van hem was. Waar die vandaan kwam kon hij niet vertellen. De agent besloot hem aan te houden als verdachte van fietsendiefstal en droeg hem over aan zijn opgeroepen collega's. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Roelofarendsveen Auto-inbraken De politie doet onderzoek naar drie auto-inbraken die plaatsvonden in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart. De auto's stonden geparkeerd aan de Spoorstraat. Uit de auto's werden radio-cd-spelers gestolen. Man kwam in de auto na het forceren van portiersloten. Daardoor is ook nog de nodige braakschade ontstaan. De politie roept burgers op inbrekers niet in de verleiding te laten komen en geen kans te geven. Laat daarom nooit waardevolle spullen in de auto achter. Zet als het mogelijk is het dashboardkastje en het oprolbare bagagerek van de kofferbak open zodat ook te zien is dat er niets te halen valt. Verder vraagt de politie iedereen bij een verdachte situatie dit direct te melden. De politie kan dan snel reageren. Een verdachte situatie is niet alleen als gezien wordt dat er bijvoorbeeld een ruitje wordt ingeslagen, maar ook als iemand uitgebreid in auto's kijkt. Ook is het belangrijk om altijd aangifte te doen van een auto-inbraak. Dat kan op het politiebureau, via Internet (www.politie.nl) of telefonisch via 0900-8844.

Waddinxveen Aanhouding na verdachte situatie De politie heeft maandagavond 5 maart rond 21.50 uur aan de Junolaan een 22 jarige man uit Gouda aangehouden. Buurtbewoners hadden de politie gebeld dat er drie mannen bijzondere aandacht hadden voor een woning waarvan ze wisten dat de bewoner niet thuis was. Eén van hen, de aangehouden verdachte, werd in de achtertuin aangetroffen. Hij kon zich niet legitimeren en werd vervolgens aangehouden. Het onderzoek naar zijn aantreffen leverde voor de politie niet voldoende op om hem als verdachte voor poging tot inbraak aan te merken, waarna hij later op de avond werd vrijgelaten. De politie gaat wel verder met het onderzoek.

Gouda Aanhoudingen na openlijke geweldpleging De politie heeft maandag 5 maart in Gouda twee vrouwen en twee mannen aangehouden die rond 17.40 uur twee medewerkers van een etenszaak aan het Van Hogendorpplein mishandelden en bedreigden. De vier, een 20 jarige vrouw uit Boskoop, een 44 jarige vrouw uit Gouda en twee mannen uit Gouda van 27 en 49 jaar, kwamen naar de zaak om verhaal te halen na een meningsverschil die één van de verdachten daar had gekregen. Er werd op los geslagen, met van alles gegooid en bedreigingen aan het adres van het tweetal gedaan. Voordat de politie er was waren de verdachten in een auto gestapt en weggereden. Op het Vredebest wist de politie ze alsnog aan te houden. De twee vrouwelijke verdachten zijn later op de avond weer op vrije voeten gesteld. De twee mannen zitten in verband met het onderzoek nog vast.

------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


++++++ Redactie: In verband met intern overleg is het bureau communicatie dinsdagmiddag 6 maart van 13.00 tot 16.00 uur telefonisch niet bereikbaar. De gebruikelijke piketregeling is dan van kracht. +++++++++++++++++++++++



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --