Politie Midden- en West Brabant

Vier aanhoudingen na steekpartij in centrum Breda

BREDA, 6 maart 2007

Vier aanhoudingen na steekpartij

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend om 00:45 uur op de Vlaszak vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in een restaurant op de Oude Vest. Bij die steekpartij, die enkele minuten eerder plaatsvond, raakte een 32-jarige Bredanaar zwaar gewond. Het slachtoffer ligt op de intensive care maar verkeert buiten levensgevaar. Een 27-jarige Bredanaar raakte licht gewond.

De verdachten zijn aangehouden nadat ze met een auto waren weggereden van de Oude Vest. Agenten die als eerste bij het restaurant arriveerden, zagen de auto wegrijden en gaven dit door via de mobilofoon. Het betreft drie mannen (23, 24, 44) uit Breda en een 23-jarige man, wiens woonplaats voor de politie nog onbekend is. Ze zijn allen in verzekering gesteld en zullen verhoord worden.

Het is nog onbekend wat de oorzaak van de steekpartij is en wat de rol van de vier aangehouden verdachten daarbij precies is. Technisch rechercheurs hebben vannacht een uitgebreid onderzoek gedaan in en rond het plaats delict. De kleding van de verdachten en slachtoffers is in beslag genomen en zal op sporen onderzocht worden. Daarnaast is de auto waarin de vier reden in beslag genomen. Inmiddels zijn enkele getuigen gehoord.

Auteur: Manfredi Mauro