Gemeente Putten

Gemeente Putten een stapje verder in digitale dienstverlening (05-03-2007)


---

Putten, 5 maart 2007

Elektronische WOZ-loket

Vorige week ontvingen de inwoners van Putten de aanslag gemeentelijke belastingen 2007. Op het aanslagbiljet is ook de nieuwe WOZ-waarde van hun woning vermeld.

Voor alle woningen in de gemeente is een taxatieverslag opgesteld. Inwoners kunnen het taxatieverslag van hun woning raadplegen en uitprinten via het elektronische WOZ-loket op de gemeentelijke website (www.putten.nl). Om toegang te krijgen tot het WOZ-loket, maakt de gemeente gebruik van DigiD (met DigiD kunnen burgers met één inlogcode bij steeds meer overheidsinstellingen, waaronder de belastingdienst, terecht voor elektronische diensten).

Alleen degene op wiens naam de aanslag is gesteld, krijgt via DigiD toegang tot het taxatieverslag.

Naast het taxatieverslag is ook het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2007 en de Informatiewijzer digitaal in te zien.

Betaling via iDEAL

Sinds november 2005 is het mogelijk om met de DigiD-code een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA) aan te vragen via de gemeentelijke website (www.putten.nl).

Vanaf deze week dienen de inwoners deze digitale aanvraag direct te betalen via iDEAL, waarna het uittreksel doorgaans binnen 3 werkdagen thuis wordt gestuurd.

Met iDEAL kunnen burgers vertrouwd, veilig en gemakkelijk hun digitale aankopen afrekenen. De aanvrager rekent af in zijn vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van hun eigen bank. Internetbankierders kunnen direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat zij zich daarvoor hoeven aan te melden. Bewoners kunnen iDEAL gebruiken als zij internetbankieren bij ABN-AMRO, Postbank, Rabobank of SNS-bank.