Gemeente Soest

Denkt u mee?

Datum: 06/03/2007

Soest maakt werk van werkgelegenheid

De gemeente Soest gaat de komende periode het sociaal-economisch beleid voor de komende jaren vorm geven (en natuurlijk uitvoeren).

Daarom vraagt de gemeente bedrijven en inwoners om mee te denken over bedrijvigheid en werkgelegenheid in Soest. Iedereen die suggesties heeft voor verbetering van het bedrijfsklimaat en de arbeidsmarkt kan deze ideeën kwijt op deze website of per post.

Gemeenten hebben de laatste jaren steeds meer verantwoordelijkheid gekregen met betrekking tot het bevorderen van lokale werkgelegenheid. En dat betekent meer dan een paar hectare grond voor bedrijven beschikbaar te hebben.

De gemeente wil ook het midden- en kleinbedrijf, de detailhandel, de zorg en andere dienstverlening stimuleren. De invloed van de gemeente op de ontwikkeling van bedrijvigheid en werkgelegenheid is op zich beperkt, maar om haar rol zo goed mogelijk in te vullen, wil de gemeente optimaal gebruik maken van ideeën die bij de ondernemers en inwoners leven.

Om de juiste accenten in de sociaal-economische nota te kunnen aanbrengen, gaat het adviesbureau dat de gemeente ondersteunt bij het opstellen van de nota (Buck Consultants International) namens de gemeente gesprekken voeren met het bedrijfsleven, waaronder zorginstellingen en detailhandel, en andere betrokkenen.

Discussieavond in mei

Geïnteresseerden kunnen in maart tijdens een discussieavond meepraten over de sociaal-economische toekomst van de gemeente. In mei 2007 wil de gemeente een nota hebben opgesteld met daarin de aanbevelingen op welke type werkgelegenheid de gemeente Soest zich het beste kan richten. Daarna zal de Raad zich daarover moeten uitspreken.

Reageren?

Wie wil meedenken over het sociaal-economisch beleid van de gemeente Soest, kan reageren via het online formulier op deze website.

Schriftelijke reacties kunnen gestuurd worden aan het bureau dat de gemeente ondersteunt bij het opstellen van de sociaal-economische nota:

Buck Consultants International
t.a.v. Karlijn Senden
Postbus 11718
2502 AS Den Haag.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer